Post entry

Heart of Brands - stora osäkerhetsmoln på himlen

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Min syn på bolaget har under en längre tid varit positiv, men rapporten och nya köpet tillför för mycket osäkerhet för att denna positiva syn skall stå kvar.

Efter flera uppskjutningar av rapporten presenterades då äntligen rapporten från Heart of Brands fredagen 30/8.

Siffrorna i korthet:

  • Nettoomsättningen uppgick till 8 462 tkr.
  • Periodens resultat uppgick till - 12 173 tkr.
  • Kassaflödet uppgick till -730 tkr
  • Soliditeten var vid rapportperiodens utgång 68%
  • Eget kapital per aktie uppgick vid rapportperiodens utgång till 1,19

Ett kraftigt negativ resultat vilket var väntat och förbrukningen av kapital är rätt stor i bolaget.

Nu är det kanske inte resultatet vi skall lägga vikt på utan hur stor försäljningen är inför kommande säsonger samt hur försäljningen utvecklas i övrigt. För mig kan jag nästan enbart hitta frågetecken i rapporten.

  1. Försäljnngen Q1 är större än Q2. Detta beror delvis på nedläggningen av ELLÉ butiken, men bolaget är i en tillväxtfas och borde visa en omsättningstillväxt.
  2. Både POUR och Gul & Blå som är mogna märken visar kraftig förlustsiffror?. Ytterligare ett frågetecken. Dessa borde numera snarare bidra med ett lite positivt resultat till koncernen.
  3. ELLÉ frågan är inte löst.
  4. Köpet och informationen av MacScott bidrar till det största frågetecknet i rapporten. Dom senaste 3 åren har omsättningen i bolaget minskat kraftigt från 37M till 33M. Senaste bokslutet visades även ett krafigt resultat. Inga uppgifter lämnas kring köpeskilling eller finansiering av detta.

Några prognoser väljer jag att inte spekulera i.

Sammanfattning:

För mig verkar det som bolaget istället för att koncentrera sig på sina befintliga varumärken och skapa lönsamhet i dessa först istället väljer en aggresiv "tillväxtpolitik" iform av en omsättningsökning till vilket pris som helst. Risken för stora förluster kantat med ytterligare nyemissioner kommande kvartalen är tillräcklig för att jag skall avstå att köpa aktien.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?