Post entry

Medicpen: högrisk med potential

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Efter många och långa marknadsbearbetningar så är det kanske dags för Medicpen att nå ut på marknaden.

Bolaget presenterade idag sin rapport och i den inget märkvärdigt:

Sammanfattning av första kvartalet 2009

- Nettoomsättningen uppgick till 30 400 SEK (0).

- Resultatet efter finansiella poster uppgick till -1 452 705 SEK (-379 215).

- Resultatet per aktie* uppgick till -0,09 SEK (-0,02).

- Soliditeten per den 31 mars 2009 uppgick till 90,6 %.

Vad som kan vara värt att titta lite närmare på är produkten och möjligheterna för företaget istället.

MedicPen är noterat på Aktietorget är ett litet bolag som har utvecklat en "datoriserad tablettdispenser som specialanpassats för läkemedelsindustrin, med syfte att optimera medicineringen vid kliniska prövningar. Produkten registrerar all medicinering, samlar statistik över följsamheten och överför informationen till företaget som utför den kliniska prövningen, för vidare analys och utvärdering" som bolaget själv kallar produkten.

Det finns idag två färdiga produkter:

MedicPen® Clinic C100 består av en doserare, en dockningsstation som kommunicerar med PC via USB samt mjukvara till PC. Trots avancerade funktioner är produkten enkel att använda och kan dessutom lätt programmeras av användaren själv. Doseraren är ergonomisk, enkel att använda och lätt att bära med sig samt utrustad med den senaste teknologin för att underlätta, effektivisera och säkerställa tablettintaget. Patienten får en påminnelse via ljus, ljud eller vibration vid varje tillfälle som en medicin ska tas samt information om hur många tabletter som är ordinerade.

Samtliga tablettutmatningar registreras i doseraren, hämtas in i dockningsstationen och skickas via datoranslutning till aktuellt företag som utför den kliniska prövningen.

MedicPens® Classic -serie består av en doserare, en dockningsstation som kommunicerar med PC via USB samt mjukvara till PC. Trots avancerade funktioner är produkten enkel att använda och kan dessutom lätt programmeras av användaren själv. Doseraren är ergonomisk, enkel att använda och lätt att bära med sig samt utrustad med den senaste teknologin för att underlätta, effektivisera och säkerställa tablettintaget. Patienten får en påminnelse via ljus, ljud eller vibration vid varje tillfälle som en medicin ska tas samt information om hur många tabletter som är ordinerade.

Ideén och syftet med produkterna är lätt att fatta och marknaden enorm om något fotfäste skulle fås på marknaden. Bolaget har säkerligen drabbats hårt av den senaste tidens neddragningar och investeringsstopp, men det kanske kan vara på väg att vända lite.

Bolaget har under 2009 anställd en ny försäljningschef samt knutit till sig Birgitta Landin, tidigare vice VD på Apoteket, som styrelseledamot. I dagens rapport låter även bolaget meddela att väldigt intressanta disskusioner förs med 3 olika bolag där det finns möjligheter för ett framtida samarbete.

Bolaget har idag ett marknadsvärde på strax över 20 miljoner, så ett samarbete med någon större aktör inom läkemedelsbranschen med möjligheter till införsäljning till bl.a. apotek mm medför en enorm potential för produkten och bolaget.

Det kanske är dags för lite positiva nyheter från bolaget?. Alla förutsättningar finns där; produkten, marknaden, intresset och behovet. Skulle även investeringarna från läkemedelsbolag komma igång igen så kanske det är dags för det sista klivet ut på marknaden för bolaget.

Bolaget är värt att bevaka och möjligtsvis även köpa några chansposter för skulle någon positiv nyhet släppas är risken stor att man missat hela möjligheten till det första stora klivet uppåt för aktien.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?