Post entry

StarVault - nästa World of Warcraft?

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Star Vault AB är ett spelutvecklingsbolag som utvecklar ett onlinespel, kallat Mortal Online. Detta spel kommer att innehålla en mängd nya funktioner som förbättrar upplevelsen för spelarna, jämfört med de spel som finns på marknaden idag. En global miljardmarknad finns inom räckhåll!

Inledning

Oavsett om vi vill det eller inte så är datorspelsindustrin här för att stanna. Det finns enorma summor att tjäna vilket medför att fler och fler företag bildas för att få del av kakan. Ett av dessa företag som valt att satsa på denna Global Dataspelsindustri är Svenska StarVault .

Potential i datorspelsindustrin

Vad är det då som gör StarVault så unikt och värt att satsa på?

För att förstå det måste man analysera bakgrunden till det hela. Just när du läser det här sitter 11.5 miljoner spelare och spelar ett enda datorspel - World of Warcraft. För de som missat vad detta spel går ut på kan man enkelt beskriva det som, en fiktiv fantasivärld där kampen mellan de onda och goda pågår. Det brukar talas om MMORPG (massively multiplayer online role-playing game, det vill säga att tusentals spelare spelar tillsammans). Det som gjort World of Warcrarft så lyckat är en del faktorer, där det sociala spelet kombineras med en historik som skulle göra Tolkien avundsjuk. Det är helt enkelt vad folk vill ha, precis på det sättet de hade tänkt sig. Om man gör en enkel beräkning på hur stor inkomst Blizzard (företaget som gjort World of Warcraft) inbringat landar det någonstans runt 4600000000 SEK (11.5 miljoner spelare * ~400 SEK/spel). Utöver detta så betalar varje spelare ~100 SEK/månad för att få spela. Dvs. det flödar 1150000000 nya kronor in till företaget, varje månad!

Denna kostnad är dock inget som spelarna själva funderar mycket över utan anses relativt rimligt att betala.

Potentialen i StarVault Men om nu 11.5 miljoner spelare redan spelar World of Warcraft, är inte den världen mättad? Definitivt inte!

StarVault med sitt spel, Mortal Online , är nästa generations MMORPG.

Det som för tillfället håller på att ske är att folk har tröttnat på World of Warcraft, man vill ha en ny värld att utforska och interagera med. En värld som är snarlik den i World of Warcraft, men som i har det där lilla extra. Utmaningarna måste bli större, svårighetsgrader med varrierande och även det sociala aspekten kan utvecklas mer.

Bolaget planerar en release av spelet, med lanseringsstart under sommaren 2009. I samband med lanseringen kommer Star Vault att utöka sin verksamhet för att även bedriva försäljning och marknadsföring, samtidigt som spelet kontinuerligt kommer att vidareutvecklas. På längre sikt avser bolaget utveckla nya speltitlar.

Potential i Mortal Online Vad har då Motal Online som inga andra spel har?

Jag skulle kunna sitta här och beskriva i detalj alla nyheter, men det skulle inte tillföra någonting för er som läsare. Jag väljer hellre citera en text från halvårsrapporten:

"Detta spel kommer att innehålla en mängd nya funktioner, så kallade features, som förbättrar upplevelsen för spelarna, jämfört med de spel som finns på marknaden idag. Spelarnas frihet och möjligheter till interaktion i spelet kommer att ligga i fokus på ett sätt som det inte har gjort i tidigare spel på marknaden."

Efter att ha följt utvecklingen av detta spel under en längre tid så kan jag inte mer än att hålla med. Det finns en hel del nyheter som inte provats på tidigare och som potentiellt skulle kunna revolutionera spelvärlden.

Även här citerar jag halvårsrapporten: "Det andra kvartalet 2009 har varit händelserikt för vår del, bland annat uppgick antalet registrerade medlemmar på Mortal Onlines forum till 55 000 i maj 2009. Sedan vi annonserade att det var möjligt att registrera sig för att vara med i betatestningen av vårt spel, har vi haft ett fantastiskt intresse från ett stort antal potentiella spelare runt om i världen. I dagsläget har antalet registrerade medlemmar ökat till omkring 80 000 . Nästan 50 000 av dessa har anmält sig för att medverka i betatestningen, vilket vi är väldigt nöjda med."

Eventuell problematik

Vad skulle kunna sätta käppar i hjulen för StarVault och Mortal Online?

Allting handlar om att nå ut till datorspelarna och än så länge har StarVault inte gjort någon direktreklam. Spelet är färdigutveklat och betatestas nu av spelare. Detta kommer förmodligen att ta några veckor innan själva "releasen" kommer.

Ekonomiska läget för StarVault

Citerar några nyckeltal från den senaste halvårsrapporten.

- Under perioden uppgick resultatet efter finansiella poster till -586 066 SEK (-948 683) och resultatet per aktie uppgick till -0,02 SEK (-0,03). - Soliditeten per 2009-06-30 uppgick till 96 %, vilket kan jämföras med 94 % 2008-12-31.

- Under andra kvartalet 2009 uppgick resultatet efter finansiella poster till -301 063 SEK (-693 783) och resultatet per aktie uppgick till -0,01 SEK (-0,03). Värt att notera är dock att de första 1000 exemplaren sålde slut på 7 minuter samt att den första utgåvan gick för $5 100 på eBay.

Slutsats

Att Mortal Online kommer att lyckas är jag helt övertygad om. Jag har själv följt utvecklingen ett tag och är mycket imponerad över vad de gjort. Företaget verkar stabilt och ekonomin kan bara bli bättre. De bilder och information som går att finna på nätet i form av bloggar, forum och twittrar säger alla samma sak: här finns en enorm potential som kommer att ta världen med storm! Jag rekommenderar köp, både kortsiktigt och långsiktigt . Lyckas StarVault med Mortal Online så rullar den globala röda mattan ut sig automatiskt!

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?