Post entry

C-Rad - Patent i USA startskott för marknadsdominans!

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Inledning

Jag har medvetet sedan innan rapporten varit sparsam med mina kommentarer om C-Rad här av en enda anledning: Baissare som hela tiden sprider osanningar och vill köpa billiga aktier. Jag beslöt mig för att vänta på definitiva signaler från C-Rad om att det nu lossnar på allvar.
Nu är den tiden inne! Inom kort kommer det att gå upp för alla att C-Rad nu etablerar sig som världsledande aktör inom strålterapin när det gäller positionering och övervakning av patienter inom strålterapin. Man gör detta genom högteknologiska produkter som säljs direkt till kliniker men som också ingår i kompletta system från världens största bolag inom strålterapibranschen, Varian och Elekta.

För det första så kan jag meddela alla ni baissare och anonyma att tjatet om nyemission kan ni bortse från. Det kommer ingen NE. C-Rad har byggt upp ett lager av produkter där kostnader redan är tagna i tidigare kvartal och nu i q3/q4 kommer omsättningen att öka rejält. Dessutom fanns mer än 10 MSEK i kassan vid rapporteringen.
Det är tom så att det faktiskt ser ut att kunna bli ett positivt kassaflöde redan i q3 och sen kommer det att gå mycket fort för C-Rad att accelerera framåt mot den stora expansion jag under en lång tid pratat om skall komma.

Krafftig expansion inleds i q3

Det är nu C-Rad expanderar och det är nu försäljningen kommer att vara stark. Det handlar inte längre om spekulationer utan denna gång är det fundamenta som kommer att vara mycket stark för C-Rad. Bolaget tar nu steget till att bli det världsledande bolaget inom sitt segment som jag under så lång tid sagt att det kommer att bli.

Att det nu går att fylla på till kursen 16 SEK är bara att tacka och ta emot. Det kommer inte att vara möjligt länge till. Jag har följt C-Rad och handeln i bolaget sedan 2007 och jag känner igen mönster när jag ser dom, nu är ett sådant tillfälle.
Signalerna om en närliggande och stark kursuppgång är tydliga och klassiska inför ett C-Rad-race, och ett mycket välmotiverat sådant:

* Fallande kurs sedan en tid tillbaka, men som har vänt.
* Handeln har avtagit rejält.
* Handeln har varit stabil runt 16 SEK ett tag.
* Volymerna på säljsidan har krympt ordentligt och det finns inte mycket kvar.
* Baissarna har under en tid huserat friskt.

Inför alla uppgångar som varit i C-Rad så har dessa faktorer funnits med i bilden. Nu är det mycket tydligt att det är på gång igen och denna gång kommer det inte att handla om ett spekulationsrace utan nu är det fundamenta och stora avtal som styr samt rekord på orderingång och höga försäljningssiffror som kommer att styra.

Faktorer för stark försäljning

Några viktiga faktorer som nu gör läget så pass bra är följande:

* USA-patentet för Catalyst är av yttersta vikt då det säkerställer att det bara är C-Rad som får använda denna teknik med återprojicering, inget anat bolag kan använda sig av denna innovation som är mycket användarvänlig och säkerställer en effektiv behandling.
I upphandlingar i USA är det mycket vanligt att kunder kollar upp om man kan få samma funktioner hos någon annan leverantör. Nu är detta helt omöjligt.

* Inte heller kan nu Varian eller Elekta komma med en konkurrerande produkt. C-Rad har stäng den dörren iom detta patent, med nummer 8,235,530.

* C-Rad meddelade på bolagsstämman att man är delaktiga i 114 projekt, nu har antalet givetvis ökat. Dessa 114 projekt innebär följande:

- Offererat i stort sett alla 114 projekt.
- Marknadsvärde på offererade produkter uppgår till ca 200 MSEK.
- Största delen avser den dyrare produkten Catalyst, som saknar konkurrens på marknaden, Catalyst är unik.
- Största delen av dessa 114 projekt ska enligt plan upphandlas och beställas inom 6 månader från start.
- Det är nu i q3 och i q4 som många kommer att bli klara och då beställs produkterna.
- På bolagsstämma presenterades som sagt dessa 114 projekt och det är nu intressant att stämma av hur pass hög frekvens beställningarna har i avseende om hur stor del som blir till faktiska order. I Frankrike vann man 2 av 2 upphandlingar gällande Catalyst och detta lär fortsätta. Catalyst har en enda konkurrent på marknaden och det är från VisionRT som har en produkt som långtifrån kan matcha Catalyst. Catalyst är billigare, har fler funktionaliteter, täcker hela behandlingskedjan och fungerar i realtid. Att Catalyst fungerar i realtid innebär att den tar 46 bilder/sek medan VisionRT klarar en bråkdel av detta vilket medför att en repositionering av patienten tar väldigt lång tid.

Varian hade tidigare samarbete med VisionRT, men valde när Catalyst kom att använda detta. Det säger det mesta om vilket system som är bäst och som föredras av kunder.

* C-Rad har för Catalyst tecknat avtal med Elekta. Detta ska i höst bli ett serietillverkningsavtal. Detta är mycket intressant då ett sådant vid tecknande kommer att ge C-Rad x antal MSEK in i kassan för att kunna dra igång samarbetet. Detta är också något som eliminerar en ne som inte kommer att hända.

* C-Rad har fått order på totalt ca 25-30 Catalyst till Varian´s system och även där är det troligt att Catalyst blir standard via ett serietillverkningsavtal.

Oavsett vad så kommer Catalyst snart att sälja i hundratals system varje år. C-Rad har nu under en tid arbetat upp ett stort atal projekt som hela tiden ökar i antal och det säkerställer från och med nu i q3 en stor försäljningsökning.

* När som helst kommer interface mot Civco att vara klart. Civco har ett behandlingssystem där man vill att Catalyst ska ingå som standard och det USA-baserade bolaget sålde 16 system på ett halvår, vilket ger bra volymer på Catalyst.

* Sentinel inom 4DCT är på väg att bli mycket stort. Nu finns interface till Siemens, Philips, Toshiba och snart även till GE. Då täcker C-Rad ca 80% av världsmarknaden för 4DCT.

* GEMini-avtal i form av ett serietillverkningsavtal är på gång. Det förhandlas med flera intressenter och det är med all säkerhet nu mycket nära till att ett avtal skrivs på. Detta är en megatrigger som ensamt kommer att säkerställa framtiden för C-Rad och då finns alltså även Sentinel och succén med Catalyst också.

* Protonkliniken i Michigan USA kommer snart att lägga beställning på Catalyst. Det kan inte bli något annat då man testat ett Catalystsystem och då säkert inte blivit missnöjda. Dessutom är Catalyst något som passar som handen i handsken på protonkliniker där kostnaderna för systemen är mycket höga och Catalyst försvinner i totalsumman, men själva systemet är viktigt för protonklinikerna då man använder den absolut bästa tekniken på dessa siter.

Räkna med att C-Rad nu äntligen gör den turnaround jag sagt skulle komma. Det är nu det händer och det kommer ni att få se när bolaget bekräftar detta i allt tätare mellan PM.

Tror att vi mycket snart når 30 SEK.

Mvh

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?