Post entry

Mot 50 kronor: Vicore Pharma - Kommer de hem med ett Big Pharma-avtal?

All Time High-aktiekurs, stora transaktioner, nya patentansökningar och flertal nyrekryteringar av viktiga personer för allt som händer i bolaget. Pipelinen är enormt bred och C21:s forskningsrapporter som dykt upp talar om resultat där sjukdomar backar och kroppen helas som i science fiction. Allt detta är pga den av andra mediciner outyttjade AT2-receptorn där Vicore Pharma riktar in sig och är banbrytande.

Intensiva dagar och het sommar för Vicore Pharma som enligt mig står inför sitt stora genombrott - och kan bli det "nya Hansa Medical"- och "nya Wilson Therapeutics"-aktiecaset (se deras värdeökningar 1 år bakåt). Idag avslutas The Jefferies 2017 Global Healthcare Conference, New York USA, där ett team från Vicore Pharma deltar. Om 2 veckor startar Bio International Convention 2017 i San Diego, USA, dit samma personer reser. Målet är att ta styrelsens och bolagets mål i mål: Big Pharma-avtal för C21 och de kommande andra läkemedlen som Vicore Pharma tagit patent på och nu ska utveckla.

Den uppnådda säkerhetsdatan för C21 möjliggör äntligen för hungriga Vicore Pharma att initiera kliniska studier i patienter som lider av sjukdomar där C21 har uppvisat starka data i djurförsök. Denna lista är omfattande, som många av alla långsiktiga aktieägare som varit med en tid känner till. Det är därför man märker ett stort och starkt självförtroende hos Vicore Pharma när de nu tillsammans med en kommande partner vill ta sig an en ny fas i bolagets utveckling, där fokus kommer att vara att tillsammans med partners visa klinisk effektivitet och säkerhet, först med C21 och Idiopatisk lungfibros (IPF) i fortsatt fokus. Parallellt startas studier även för andra sjukdomstillstånd, exempelvis njurskador orsakade av diabetes. Detta ska ses som uttryck för teknologins bredd och Vicores strävan att snabbt öka värdet av densamma.

Det kommer med andra ord att gå snabbt resten av året och jag tror inte att VD och den nyrekryterade proffspersonalen får så mycket semester. Det gillar vi som är aktieägare. Jobba hårt nu och ta potential i hamn, är mottot.

I aktien och aktiekursen har det de senaste veckorna hänt mycket. Ett par jättetransaktioner om 20 miljoner har gjorts upp och aktieägare anar att detta är ett förspel inför ett uppköp av hela verksamheten. Diskussionerna kring detta lär fortsätta tills vi vet mer. En del menar även att det ökade intressert för aktien (som nu är runt 25 kronor, har att göra med att man anställt en ny CFO och att denne siktar in sig på att byta till en större marknadsplats hos Nasdaq. Vicore har nyligen inlett samarbete med Erik Penser och detta move pekar även det i den riktningen. Vad tror du som läser detta om allt positivt som hänt senaste veckorna och under 2017?

Här är länk till Vicore Pharmas investorsida där det finns presentationer, rapporter och videoklipp. I rapporterna beskrivs forskningen kring C21 och dess läkande och helande egenskaper: http://vicorepharma.com/investerare/

Missa inte att läsa allt under fliken Research på deras nya offensiva webbplats.

Min spaning är: TA POSITION och SÄTT BEVAKNING och LÄS IN ALLT MATERIAL.

Det kan nämligen bli en fin resa. Aktien är upp 100 % senaste 12 manaderna och det ser ut att fortsätta steg för steg. Jämför som sagt med Hansa och Wilson. Det är dit detta bolag ocksa kan gå och nå. Och kanske ännu högre. För Vicore har något de andra inte har:

Star Wars-potentialen med sina läkemedel som kommer. Galet med denna referens till hur jag minns att Luke Skywalker blev healad av kroppens egna funktioner, men mycket möjligt och 100 % realistiskt om man ser till djurförsöken som gjorts och de kommentarer man får från forskare och universiteten som deltar i det alltmer populära ämnesområdet C21.

Det är inte för intet som det i aktieforum sedan 2016 har pratats om C21 som ett framtida superläkemedel som botar inte en sjukdom utan ett helt spektrum, allt via AT2-receptorns magiska förmåga att hela kroppen inifrån.

Lycka till med dina placeringar!

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?