Post entry

Kom inte att påstå att aktiechattar inte är underhållande

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Följer nu på behörigt avstånd två riktiga Dokusåpor på nätet.

Den första är Eurocinehärvan.
För den som inte följt med är bolagets grundare och forskningschef åtalad för grovt insiderbrott liksom den "47-åring" han ska ha lämnat uppgifterna till.
Polisens bevis mot "47-åringen" inkluderar inlägg på en aktiechatt.
Nu sitter den som stor sannolikhet är "47-åringen" och skriver nattliga försvarstal på Börssnack.
Samtidigt måste han ju veta att ekobrottsmyndigheten uppenbarligen följer chattarna och såklart även inkluderar hans nya inlägg i sin"portfolio".
Som läsare av aktiechattar kan man på sätt och vis följa dramat på "parkettplats". De som bara läser affärspressen får långt ifrån reda på lika mycket.

Där kommer jag osökt in på den nya FRA-lagen. Undrar jag hur många år det dröjer innan även polisen kräver att få ta del av de lagrade uppgifterna, även om det idag sägs att så inte ska ske?

Dokusåpa nr 2 är CS2SAT. Där är inte polisen inblandad. I stället har bolaget länge haft en antenn ute för Betatest på fiskebåten Polar.
Nu sitter skepparn på båten och skriver långa inlägg på sin blogg om de fel som inträffar och i hans tycke C2SAT:s usla servicenivå. Länkar läggs ut på aktiechattarna.
Tunga inlägg från verkligheten som entusiasterna har lite svårt att försvara sig mot.
Ett exempel på en blogg som säkerligen kan vara rejält kursdrivande, uppåt eller neråt, beroende på vad "skepparn" skriver.

För övrigt skulle jag tro att det är dags att Countermine får en ny oljebolagsorder i Libyen relativt snart. Då blir det race i aktien. Skulle också tro att det är mindre troligt att oljebolagen i Libyen skriver om eventuella maskinfel i en blogg ;-)

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?