Post entry

Räcker pengarna i förhoppningsbolagen ?

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Det är är A och O i dessa tider att gå till marknaden med mössan i näven och be om pengar blir svårt.

Vi har ju ett praktexempel idag och det är ju VKG vem vill finasiera detta ? Jag ser inte att det är lönt att försöka ens .

Min porfölj består av många av dessa bolag och de flesta av dem kommer klara 1-2år utan NE och förhoppningen är ju att de faktiskt ska vända till vinst under den tiden så att man slipper detta .

Impact coatings som är största innehavet har en jättestark kassa sedan förra NE som skedde i höstas och företaget har en låg Burnrate på kapital vilket gör att de är på säker mark minst 2-3år till men troligen kommer de ju vända till vinst redan under 2008 så det ser jag inte som ett problem .

Morphic däremot kan bli svårare bolaget bränner kapital i rasande takt men det har aldrig varit problem med kapitalanskaffning tidigare jag tog hem en liten vinst på 2,25kr på halva innehavet idag jag tror den sjunker tillbaka mot 13,50kr igen .

Ruric är ju även det ett bolag med många emmisioner bakom sig och jag tror dagens låga värdering reflekterar detta troligen kommer man göra en NE till innan 2009 så att man kan fiansiera utbyggnaden av molina glinka området , detta har man sagt ska göras genom lån men eventuellt kan ju en NE vara ett bättre alternativ där finns det dock muskler bakom så det lär finnas pengar om nödvändigt .

Dagens inköp blev c2sat= 1% av portföljen detta efter lång bevakning och till en för hög kurs men jag misttänker att man inte kommer att komma in billigare , och tekniken är såpass intressant att man inte kan blunda för den stora potentialen . Dock är detta bolag ett bolag som har ett enormt trackrecord av NE och troligtvis kommer det väl bli en till innan turnoround m men kanske kan det gå ändå . Riskvilligt kapital finns det dock gott om runt bolaget vilket är bra .

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?