Post entry

CDON Group.

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Sedan december har Cdon varit noterat på börsen och jag tycker att det är ett intressant case med bakgrund av en alltmer ökad internethandel.

Bolaget som från början ingick i MTG-koncernen avknoppades och är i sig självt ett bolag med diverse innehav. Cdon Group äger varumärken som gymgrossisten.com, lekmer.com, bodystore.com, nelly.com och givetvis cdon.com för att nämna några. Cdon-akten stängde på 31,9 kronor under fredagen och bolaget har ett marknadsvärde på drygt 2 116 Mkr. Aktien har sedan notering inte varit någon vidare kursraket utan den har pendlat från 35,5 till 29 kronor.

Bolagets tredje rapport som nu är aningen gammal visar på en del intressanta saker och en del saker som kan vara värda att uppmärksamma. Under årets första nio månader har nettoomsättningen ökat med 27% och bruttoresultatet med 21% och koncernens nettoresultat ökade likaså det med 30% 96,5 (74,5) Mkr. Det ger ett resultat per aktie på 1,35 kronor om man räknar med 72 miljoner aktier (efter utspädning).

Sammanfattningsvis så uppvisar bolaget fin tillväxt.

Bolaget ser en återhämtning för segmentet sport och hälsa men en kraftig nedgång för försäljningen av cd-skivor. Personligen tycker jag att det känns naturligt. Det har blivit en trend att sporta och inneha allehanda tillbehör som det medför, vidare torde en minskning av det fysiska mediumet compact disc vara effekten av att människor hanterar sin musik digitalt.

Skobutik heppo.com har också lanserats vilket skall svara för bolagets modesegment (tillsammans med nelly.com).

I takt med ökad omsättning och tillväxt har även försäljnings och administrationskostnaderna ökat med 13% (för tredje kvartalet).

Bolaget har vidare utfärdat en konvertibel motsvarande 250 miljoner kronor vilket tillför dryga 6,6 miljoner aktier till de aktuella 66,3 miljoner aktier. Det ger en utspädningseffekt om 9 procent. Konvertibeln är enligt vdn ett sätt att ge bolaget resurser till att utveckla bolagets närvaro.

Jag tycker att Cdon är intressant just därför att vi konsumerar alltmer via internet och kan ett bolag tillgodose konsumenternas behov av olika produkter i olika segment så är försäljningen säkrad.

Bolaget har inte deklarerat någon utdelning men på sikt tror jag det här kan bli en högutdelare. Att skivförsäljningen dalar tror jag bolaget kan kompensera genom att tillhandahålla digital nedladdning. Cdon är i alla fall för mig djupt rotat och ett starkt varumärke. Anledningen till varför kursen har sjunkit sedan notering tror jag kan bero delvis på att investerare har haft fokus på annat håll samt valt företag som delar ut framför ett icke-utdelnings företag.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?