Post entry

FirstNorth C (del 2)

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

CellaVision– kort om… _...bolaget_Ett biotech bolag som säljer produkter (hård- och mjukvara) för analys av blod. Verksamheten finns i Sverige, med försäljningskontor i USA och Japan.

...siffrorna
Omsättningen under 2008 passerade ganska exakt 100Mkr, med ett resultat runt 13Mkr. Året har inletts i ungefär samma nivå som 2008, men något lägre vinst, pga nyutveckling. Kvartalsresultaten varierar dock kraftigt beroende på när försäljningen sker.

Ett frågetecken är också att utvecklingskostnaderna aktiveras, vilket annars hade dragit ner vinsten ordentligt.

...första intrycket Jag får ett gott intryck av bolaget, men tror de har en bit kvar till det stora genombrottet, att de aktiverar sina utvecklingskostnader ser jag som ett minus och hade hellre sett att de tagits som kostnader direkt.

...aktien Värderingen av bolaget ligger på 190Mkr, vid en börskurs på 8 kronor. Man måste forska mer i potentialen i deras produkter, men kan de öka försäljningen något bör den höga bruttomarginalen slå ganska snabbt på resultatet och värderingen är snabbt hemräknad. En aktie med potential, men samtidigt en del risk.

Cryptzone – kort om… _...bolaget_Cryptzone utvecklar produkter för kryptering av data, tex för e-post och USB-minnen.

...siffrorna
Omsättningen är inget att tala om, utan ligger på 1,5Mkr medan förlusten ligger strax under 5Mkr.

...första intrycket Bolaget är satt under rekonstruktion, men en nyemission ser ut att tillföra bolaget nya pengar (igen), så de verkar klara sig även denna gång.

...aktien Aktiekurvan ser ut som en svart puckelpist, mycket brant, men med en del tuffa hopp uppåt. Jag blir inte riktigt klok på om aktierna från nyemissionen är inkluderade eller ej, men personligen känner jag inget intresse i att söka vidare här. Produkterna må säkert vara bra, men kostnaden för att ta fram dem känns alldeles för höga.

CybAero – kort om… _...bolaget_CybAero är lite av vad det låter som, ”cyber arero”, dvs, bolaget utvecklar obemannade helikoptrar för militär och civil verksamhet, och har en försäljningsorganisation runt om i världen.

...siffrorna
Ingen omsättning att tala om, samtidigt som kostnadssidan genererar en förlust på drygt 10Mkr, trotsa att bolaget aktiverar nästan 8Mkr för utveckling

...första intrycket Går man tillbaka och läser pressmedelanden, så lovas guld och gröna skogar och allt väntar bakom hörnet. Än verkar dock inte genombrottet ha kommit, bolaget har indirekt funnits sedan början på 90-talet.

...aktien Nedförsbacke, och idag värderas bolaget till 15Mkr på kursen 70 öre. I alla bolag finns det en möjlig uppsida på flera 100%, men det finns även en möjlig nedsida på 100%. Vilken som är mest realistisk krävs nog lite mer tid att analysera fram, men jag tar inte chansen att det blir flera 100% upp.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?