Post entry

Epicept o Tripep; tillägg 17.00

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Två härliga bolag att skriva lite om. De bägge är nog bland de bolag som det finns mest negativa åsikter om utan att man egentligen vet något. Givetvis har bägge dessa sina fel och brister men den misstro mot bolagen som finns idag är nog mer kopplat till behovet av en syndabock när man förlorar pengar. Att ta ansvar för sina investeringar är inte alltid roligt.

Ska inte gå vidare med detta utan uppdatera lite för intresserade.

Epicept ska senare under dagen hålla en presentation på Bio Investor Forum. I denna presentation väntas VD presentera den omfattande dokumentation som lämnats till EMEAs representanter på ett mer ingående sätt bl.a. Dels flera studier som stödjer hypotesen att IL-2 som enskild remissionsbehandling för AML-patienter inte ger effekt samt dels att leukemifri överlevnad kan utgöra ett bra estimat för total överlevnad. Helt enkelt att data från fas III-studien med statistiska metoder kan ses förlänga överlevnad för personer som erhåller Ceplene jämfört med standard behandling.

Kan också konstatera att Azixas kliniska profil kan komma innebära en breddning utanför metastaser till hjärnan. Efter lyssnat till Myriad senaste presentation framstår det som mycket sannolikt att läkemedlet även kommer testas för bröst, bukspottkörtel, tjocktarm, äggstock och hudcancer.

Tripep meddelade i förra veckan att man tecknat ett letter of intent med Inovio för att utveckla ett heaptit-B vaccin från de bägge bolagens teknologiplattformar. Aktien tog ett rejält glädjeskutt på beskedet men har fallit tillbaka något sedan dess.

Idag meddelade Inovio att man kommer att fokusera sin forskningsportfölj på just DNA-vaccin. Man uppger också att tre fas I/IIa studier som genomförts med bolagets elektroporeringsinstrument med DNA-vaccin visat på säkerhet, tolererbarhet och effekt.

I slutändan kommer Chronvac-C studien, som väntas inledas vilken dag som helst, huvudsakligen bero på vad man petar i sprutan.

När man är kritisk mot Tripep bör det beaktas att bolagets nuvarande forskning härstammar från helt andra forskare än de som låg bakom misslyckandet med ett nytt HIV-läkemedel. Kan hålla med om att VD inte är någon charmknutte men i dagsläget är hans påverkan relativt begränsad.

Man kan säkert inte säga det för många gånger men dessa bägge bolagen är spekulativa placeringar och ska inte utgöra en kärna i en portfölj.

Tillägg:

Epicept meddelar under eftermiddagen att man genomfört en nyemission. Emissionen sker till gårdagens stängningskurs och varannan nytecknad aktie berättigar till en warrent med lösen till 1.88 dollar.

I och med detta tillförs bolaget omkring 7.3 miljoner dollar.

En väntad nyhet med sedvanlig strategi, eller rättare sagt avsaknad av sådan. Förädrar inga antaganden i den analys jag gjort av bolaget som utgick ifrån detta. Det nya kapitalet tar bolaget framåt mot slutet av q1 2008 och jag förmodar att man hoppas på ett registreringsbesked från EMEA innan dessa pengar tar slut.

Synd att man fortsätter emittera vid svaghet, men som redan skrivet så har det varit så ett tag nu.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?