Post entry

Tripep, Q3 rapportkommentar

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Tripep tillkännagav under dagen sin Q3 rapport och beträffande den finansiella ställningen så har ju redan det mesta kommunicerats sedan tidigare.

Forsknings och utvecklingskostnaderna ligger kring samma nivå som föregående period och kommer drastiskt minska framöver i o m de ingångna samarbetena och utlicensieringarna.

Man redovisar ett resultat om -23MSEK för de tre första kvartalen 08 vilket också detta är i nivå med motsvarande period 07.

Bolagets finansiella ställning har den senaste tiden stärkts i o m det ingångna avtalet med Kringle Pharma beträffande Chronsealprojektet. Avtalet innebar en kontant bet om 5 MSEK samt en kostnadsbesparing för Tripep om 19Mkr, En riktad emission har även slutförts till kursen 1,25 där bolaget erhållit 5 MSEK.

Sammantaget kommer dessa erhållna belopp tillsammans med den pågående emissionen tillföra bolaget tillräckligt kapital för att klara verksamheten t o m andra kvartalet 09. Med tanke på de presenterade resultaten i Chronvac C kommer denna tidsrymd troligen vara full tillräcklig för att nå ett avtal för produkten med partner där processen redan är i gång och där bolaget sedan tidigare redan samtalar med flera aktörer. Man ska dock på intet sätt negligera den finansiellt ansträngda situationen, men situationen har fått extrema propotioner på aktiens värdering och risk rewardförhållandet ser mkt intressant ut speciellt med tanke på att det största närstående riskmomentet nu är undanröjt med tanke på de presenterade studiedata.

Beträffande Chronvac C så fick vi ju under gårdagen mkt glädjande resultat även beträffande högdosgruppen och dessa kommer analyseras mkt snart då vi kommer få ta del av info kring dosering till den sista och fjärde gruppen. Resultaten är så här långt mkt övertygande där man noterat över 90% sänkningar av virusnivå i blodet hos 4 av 6 patienter. Ett bevis på betydelsen av studieresultaten av ChronVac-C® är att de valdes ut som en av de mest intressanta presentationerna i samband med ”presidents press conference” vid öppnandet av det årliga mötet för American Association for the Study of Liver Diseases, vilket är världens största internationella möte för hepatit och leversjukdomar. Denna kongress är det främsta forumet för alla som är verksamma inom forskning kring hepatit och omnämnandet är ett stort erkännande för ChronVac-C och Tripep.

Närstående nyhetsflöde i projektet kan komma att bli dosval samt uppstart av behandling för den sista gruppen, där dosvalet avgörs av detaljerade resultat från de tidigare gruppperna.

Andra viktiga händelser som nämns i rapporten är;

#Patentansökan inlämnad för ny antibiotikafri formulering av ChronSeal® i samarbete med Kringle Pharma, Inc.

# Bolaget har gjort en kompletterande ansökan till läkemedelsverket beträffande en ny formulering av Chronseal eftersom det påvisats bättre effekt än väntat i singelterapi behandling utan tillägg av antibiotika.

#Tripep har erhållit ett första USA-patent för en ny typ av immunterapi mot HIV-1

#Tripep har erhållit godkännande från norska läkemedelsverket att få starta fas II studien med Chronseal

Bolaget håller f n på med att genomföra den emission som jag tidigare nämnde och handel med teckningsrätter pågår. Jag anser erbjudandet för teckning i bolaget vara attraktivt för den som har lite riskaptit med möjlighet till hög avkastning och f n ges viss rabatt för den som väljer att teckna i förhållande till att handla aktien.

M v h

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?