Post entry

Rockad i portföljen.

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Det är inte jätteofta som jag stuvar om i portföljen men igår nödgades jag till det. Jag har länge trott och hoppas på Clas Ohlson, ett företag som har visat riktigt bra siffror och bra soliditet osv. Fram till förra året! Vad var det egentligen som hände - Storbritanninen, eller hur var det?!

Mindre bra tillväxtsiffror och ökade kostander i form av markandsföring. Innehavet har varit aningen trött och jag tog beslutet igår att avyttra till förmån för mer intressanta och avkastande innehav. Sedan kom såklart sifrrorna imorse och Aktiegudarna är med mig - aktien dök och stängde drygt 8,8% ner.

Ibland måste man få ha lite flyt. Min grundregel är att hela tiden fatta beslut baserade på någon form av kvalitativt tänkande. Ett beslut måste såklart baseras på något (förhoppningsvis) det kan vara ett infall, en känsla eller en rekommendation ifrån någon på redeye. Det är lätt att fatta beslut, men aningen svårare att fatta bra beslut. I det här fallet, med facit i handen så var det ett riktigt om man ser på den kortsiktig reaktionen som dagens siffror resulterade i.

Så istället för Classe så fiskade jag upp en del H&M och Kinnevik. Jag tror på fin utdelning ifrån Kinnevik, där en kvalificerad gissning är 4 + 2 kronor.
H&M behöver jag egentligen inte säga så mycket om, det är en tillväxtaktie i storbolagsklassen.

Vidare har jag skapat en blogg (så här är lite gratis reklam)
ambitiousplayer.blogg.se

Så där är tanken att jag skall skriva, i alla fall lite mer frekvent än här. Jag kommer såklart fortsätta skriva här.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?