Post entry

September och begynnande höst på börsen.

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Hösten är här och hur komme börsen reagera på tidens skifte.

Så september månad är snart över och hur kan man summera den senaste tidens börsbana? Något som spontant dyker upp är såklart HQ-Bank! Personligen undrar jag varför alla reagerar över att alla i härvan skyller på varandra. Är det inte så vi gör här i Sverige? Ingen kan ta på sig skulden för den skada som uppkommit hos ägarna och bankkunderna. Det är lite skamligt hur "höjdarna" hanterar saken, ta ansvar! Det kanske är lätt för mig att säga men handlar det inte lite om moral och att visa vem man är? Kanske, kanske inte.
Aktiekursern har sjunkit avsevärt mycket och likaså har förtroendet.

Vidare kommer rapporter om hur stark svensk ekonomi är i jämförelse med övriga europa och det är vad jag har haft på känns sedan ett tag tillbaka. Just nu tror jag inte på några kortsiktiga fynd men på långsikt kan det nog finnas en hel del. Jag ser köpläge i ABB, Sandvik och SEB. Min favorit Mekonomen ligger runt toppen på 191-192 kronor och känns något mättad just nu. Faller den under 190 så ser jag köpläge men vill avvakta till dess rekylen jämnat ut nivåerna lite. För en rekyl borde komma. Jag skulle inte sätta något på det men efter senaste tidens uppgång så måste det komma en. Visst det som väger upp en rekyl är faktumet att bolagen har levererat riktigt bra siffror den senaste tiden.

En aktie som jag är riktigt kluven om är Husqvarna. Den ligger fortfarande runt 48-49 kronors nivån och har inte riktigt följt med på senaste tidens uppgång. Jag är dock övertygad om att kommande rapport kommer att se riktigt ljus ut! Jag läste yxhuggs inlägg om husqvarna och delar hans åsikt, aktien kan dra iväg en tia den närmaste tiden men frågan är hur företaget skall övertyga marknaden och siffrorna.

Läste en kort artikel i en finanstidning i morse om nästa års utdelningsbolag. Jag tror utdelningstillväxten kan bli riktigt intressant i vår. Speciellt i industrin. Ett investmentbolag som äger industri är Industrivärden. Bolaget ligger runt 93 kronors nivån nu med en substansrabatt upp till 120 kr. Potential finns.

Ytterligare en rapport som jag ser fram emot är Clas Ohlson. Det börjar kännas lite underligt nu när de senaste rapporterna inte har legat i linje med förväntningarna. Ändock är Clas ett fint bolag med bra ledning och spännande koncept. Expansionen är på G. Bolaget har nästintill rallat nu idag och jag undrar varför. Från att ha legat på 115 kronors nivån gick den upp till 124 kronor idag. Någon storköper! And the question is why. Fortsättning följer...

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?