Post entry

Combigene & Panion - undervärderad genterapi, samtal med BP pågår

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Åter igen hettar det till gällande Combigene och deras läkemedelskandidat CG01, en kandidat som även Panion Animal Health licensierar.

Combigene handlas idag kraftigt upp på börsen efter följande intervju/uttalande som VD gjorde vid ett event tidigare under dagen: https://www.avanza.se/placera/telegram/2018/09/11/combigene-combigene-har-pagaende-diskussioner-med-flera-stora-bolag-vd.html

Självfallet är detta bara ett uttalande och en hypotes och inga konkreta pågående förhandlingar men det ger åter bränsle till diskussionen hur Combigene och indirekt Panion ska värderas. Det finns idag enbart dessa två noterade bolag i Sverige inom området genterapi, ett område som växt och blivit hett internationellt de senaste åren. Flera BP bolag satsar stort inom detta område, ta Novartis som exempel. Även flertal uppköp för enorma summor har skett under senaste året i kombination med att amerikanska FDA har börjat ge sina första godkännanden för genterapi läkemedel. Panion har därtill MUMS godkännande på plats hos FDA vilket även ger 7 års exklusivitet på den Amerikanska marknaden.

Fram till idag har både Combigene och Panion (båda noterade på Spotlight i Sverige) haft blygsamma värderingar och en historisk trevande kursutveckling. Självfallet är det svårt att värdera kandidaten CG01 då det ligger i tidigt skede men med tanke på framgångarna i hittills avslutade långtidstester och nu senast även Panions lyckade säkerhetsstudie bör en uppvärdering av båda bolagen ske. Det största kvalitetsbeskedet hittills tycker jag ändå är det EU bidrag som Combigene nyligen erhållit inom Horizon 2020 motsvarande nästan hela bolagsvärdet. Bättre kvittens än detta är svårt att få.

Jag är tämligen säker på att vi kommer få se en kraftig uppvärdering av svenska genterapi bolag såsom Combigene och Panion framöver, frågan är dock om inte uppköp från BP redan skett då?

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?