Post entry

Dagens snackis 2: Människan är rationell?

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Idag går det tyvärr inte att hålla sig från att skriva ytterligare i ämnet Countermine. Den tidigare bloggen finns här: http://www.redeye.se/aktiebloggen/4998/dagens-snackis-countermine-vi-ar-pa-gang

Idag tecknade (nåja, insynslistan kom idag) Countermines styrelseordförande Björn Wolrath sig i den kommande emissionen. Dels 250 000 B-aktier och dels dryga 30 000 A-aktier. Redan tidigare har han tecknat ca 125 000 B-aktier. Så vad är då problemet? Insynslistan: http://www.fi.se/insiderlistan/insynslistan.asp?d=20090522

Det som är svårt att förstå i detta fallet är att kursen för tillfället handlas strax under 1,90 och teckningskursen är 2,40 kr. Vad är då anledningen till dessa insiderköp? Jag förstår att han ev. önskar teckna sina A-aktier för att stärka greppet runt bolaget men B-aktierna? Än så länge har han köpt aktier för ungefär 150 000 kr över dagens kurs. Även om man har gott om pengar slänger man väl inte 150 "kakor" i sjön? Kan någon förklara detta för mig vore jag tacksam.

Eftersom Mr. Wolrath dessutom sålde 2 miljoner aktier till Erik Pensers Yggdrasil för mindre än en månad sen ter sig tecknandet ännu märkligare.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Ang. den första av dagens bloggar så verkar det som att uppdraget som går genom Världsbanken finansiering uppgår till totalt 5 km2 under 2009. Det motsvarar ca 57 miljoner kronor för leverantören. Jag skulle gissa på att området som Världsbanken är involverat i är Vukovar-Srijem county i Danube regionen, det är dryga 5 km2 (5,603,617 m2). Det tillhör ASSC som projektet kallas.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?