Post entry

Crown Energy: En möjlig tenbagger!

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Crown Energy har nyligen ökat sina prospektiva oljereserver med 400 % i sin Sydafrika Licens. Den multinationella oljejätten Afren betalade 100 miljoner i en 3D studie för 25% av licensen. Tidigare har Crown förvärvat en licens i Irak som troligen innehåller uppemot en oljeelefant. Kassan har dessutom stärks med den offensiva konvertibeln som nyligen genomfördes.

Crown kom med ett nytt PM några veckor sedan. Att de ökat de prospektiva resurserna med 400% i sydafrika.

https://www.avanza.s...-sydafrika.html

Innan dess har de meddelat att de förvärvat oljefält i Irak med hundratals miljoner fat olja för framtida bruk. Den möjliga reserverna är miljarder fat olja. Internationella oljebolag har visat intresse för Crown står den i nedanstående PM. På¨sikt är triggern från Irak licensen enorm.
https://www.avanza.s...tigris-oil.html

Detta PM visar potentialen i Crowns licenser.
https://www.avanza.s...-sydafrika.html

I och med den lyckade prospekteringen av inhämtad 3D-seismik har de en bra grund att stå på inför möjlliga borrningar eller utfarmning.

De möjliga oljereserverna Crown sammanlagt har i sin ägo utgör miljarder fat olja, med iraklicensen. Trots det har företaget ett BV bara på 200 miljoner.

Till och med Redeye ser dagens kurs på 8 kr som absoluta botten och anser en kurs på 22 kr cirka är rimligt. Ett bullscenario är 26 kr drygt.

Det finns bara en väg i Crown och det är upp.
Jag har skrivit tidigare om Crown på min trading Bjaen blogg men. Nu är det dags att kursen sticker på allvar faktiskt.

Ett ganska stabilt köp som lär inbringa stort med kapital både på lång och kort sikt.

Situationen i aktien talar för att den är på väg att sticka.

Värdesituationen i den liknar andra oljeaktier ex. Tyks, AOI, Tanganiyka Oil, Shellton. Innan det uppenbara att företagen var undervärderade kom.
I crown blev den lyckade 3D-seismiken i Sydafrika som en trigger. Samt att grannlicensen till den har nyss utfarmats av Tullow.

Sedan är PA Rescources gamla VD Ulrik Vd och storägare i Crown. Under hans VD-period i PA Resc. ökade kursen där närmare tusen procent. Ungefär som Lönners arbete i Meda.

I Redeyes Bear värdering är kursen justerad till 8 kr. Vilket är dagens nivå. Företaget går bra och har lyckats utomordentligt med förvärv och 3D seismik.
22 kr är den nuvarande motiverade kursen.
Bull Scenario är 26,7 kr.
Eftersom Afren fick 25 % av licensen i Sydafrika och betalade de 100 miljoner kronor som prospekteringen kostade är det mycket märligt att värderingen är så låg som den är.

http://mb.cision.com...3916/236760.pdf

Vilka kommer ihåg den enorma uppgången PA Rescources, AOI, Tyks, Tanganyika Oil, Blackpearl, Shelton. När de rusade. Här har vi alla indikationer och triggers samlade men kursen ligger stilla. Troligen beror det på Ukraina krisen. Men det finns mängder med exempel på hur aktier rusat senare när aktieplacerarna läser på och köper.

Grannlicensen till Crowns Madagascar licens har utfarmats av Tullow till Österrikiska OMV. Vilket visar det stora internationella intresset.

Länk OMV infarmning.

Min target kurs för Crown är 15-20 kr närmaste tiden. Eller varför inte 26,7 kr i Redeyes bull Scenario.

Handeln den senaste fem handelsdagarna visar att aktien är på väg att sticka. Där lite andra aktörer än just småsparare köpt. Samt att volymen är väsentligt högre än normalt.

Starkt Köp rekommenderas, både långsktigt och kortsiktigt.

/Bjaen

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?