Post entry

Del 3 / Lumito lanseras på miljardmarknad Q1 2020!

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

4 månader kvar till Q1 2020!

Del 3 / Lumito lanseras på miljardmarknad Q1 2020 !

Det har hänt en del sen sist jag skrev. Jag kommer kontinuerligt uppdatera vad som händer kring bolaget med jämna mellanrum.

Den 12 augusti så fick vi veta via pressmeddelande att Lumitos utvecklingspartner TTP hade levererat Alfaprototypen till Lund. Det genomfördes ett internt acceptanstest med godkänt resultat. Det som var mest intressant med detta var dock att Vd Stefan Nilsson uttryckte sig väldigt positivt, jag citerar "Det är ett viktigt steg att vi nu kan arbeta på plats med prototypen för att få underlag för utvecklingen av betaprototypen och att vi nu på plats i Lund kommer att kunna demonstrera funktionaliteten för tänkta kunder och samarbetspartners"

Mina tankar kring detta är att bolaget snart presenterar sin tilltänkta samarbetspartner. Med tanke på bolagets patentportfölj som täcker Usa,Kanada,Sydafrika,Japan med flera så tar jag för givet att det blir en internationell partner med ett globalt nätverk. Min känsla ligger på Thermo Fisher och detta baserar jag på senaste styrelsetillskottet Ulf Bladin Som har varit Vice president för Thermo Fisher Europé tidigare, den kopplingen går inte ignorera. När det gäller kunder så kan jag tänka mig att det kommer snart förbeställningar på xx antal instrument för xxx antal MSEK. Så fort förbeställningarna trillar in så kommer man lättare kunna se potentialen i bolaget.

Idag 20190821 kom även bolagets halvårsrapport. På balansdagen kan man konstatera att bolaget har 37 MSEK i kassan, dessa pengar samt to2 inlösen kommer hålla bolaget flytande tills positivt kassaflöde kan presenteras.

Under Vd Stefan Nilsson har ordet så kan man läsa en del intressant information. Citat " Vi är nu som bolag inne i en spännande period där vi påbörjat transformeringen från ett rent utvecklingsbolag till ett produktbolag som förbereder sig för planerad introduktion av teknologi och produkt på marknaden under Q1 2020. Detta ser vi mycket fram mot."

Att få läsa detta inklusive att Ce märkningen löper på tillsammans med QAdvis känns enormt tryggt och bra för oss som aktieägare. Allt flyter enligt plan och produkten kommer lanseras under Q1 2010. Med tanke på att Alfaprototypen nu är klar samt att kassan är väfylld så har även risken i bolaget minskat avsevärt.

Marknaden är på 8 Miljarder USD årligen med en tillväxt på 10% årligen och det krävs bara att Lumito tar några få procent av den marknaden för att aktiepriset ska närma sig tresiffrigt belopp.

Disclaimer: Jag äger själv aktier i bolaget. Analysen skall enbart betraktas som information och inte som köprekommendation. Före en eventuell investering ges rådet att inhämta egen information. All handel med aktier medför risk, beslut sker på eget ansvar.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?