Post entry

Diabetesgåtan på väg mot en lösning

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Färska artiklar i Dagens Industri samt Göteborgs Posten talar om att Diabetesgåtan är på väg att lösas. När man läser artiklarna ser man inte direkt att det delvis handlar om Diamyd men går man in på Diamyds websida så förstår man att så är fallet. Inte konstigt kursrallyt uteblev igår. Bolaget har idag ett börsvärde understigande sina egna pengar på banken, 64 mkr, inga skulder. Hela Diamyds verksamhet värderas idag till 0 kr. Storägarna ökar. Uppsidan i aktien kan inte bli tydligare.

"Resultatet av den här forskningen skulle kunna bli ett vaccin där vi kan utrota typ 1-diabetes", säger professor Åke Lernmark vid Lunds universitet.

Forskning har visat att barn som drabbats av diabetes först fått autoantikroppar mot de celler som tillverkar insulin. Barnen har ofta blivit sjuka ungefär sex månader innan autoantikropparna bildats. Målet nu är att få klarhet i om det är virus eller bakterier som bidrar till att barnen utvecklar autoantikroppar.

"Vi kommer ha resultat innan sommaren och kanske kan lösa gåtan under kommande år", säger Lernmark.

http://www.di.se/artiklar/2014/1/2/diabetesgatan-pa-vag-mot-losning/

Från Diamyds websida kan man läsa:

Dagens Industri uppmärksammar idag TEDDY-studien, som är en internationell multicenterstudie där tusentals barn från USA, Finland, Sverige och Tyskland deltar. Studien syftar till att ta reda på orsakerna bakom typ 1-diabetes och har pågått i snart 10 år.

Åke Lernmark är professor i experimentell diabetesforskning vid Lunds universitets Diabetescenter och är medlem av Diamyd Medicals vetenskapliga och medicinska råd sedan 1996. Tillsammans med doktor Helena Elding Larsson, huvudprövare för den pågående studien DiAPREV-IT, undersöker han om Diamyd Medicals diabetesvaccin Diamyd® kan förebygga typ 1-diabetes i barn som har utvecklat sådana antikroppar som tyder på att de har hög risk att utveckla sjukdomen. Barnen kommer bland annat från TEDDY-studien.

Länk http://www.diamyd.com/docs/newsClip.aspx?section=news&UrlID=430

- Aktien startar välförtjänt uppvärdering -

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?