Post entry

2011-PORTFÖLJEN +25% SO FAR...

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Dignitana och SensoDetect har bidragit starkt till att portföljen ligger 25 % upp hittills i år.

Har även ett par mindre chansposter bla CLS som gått som tåget. I CLS har jag ingen större summa men mitt lilla innehav har utvecklats fint och stigit 100% sedan mitt köp.

Pärlan och Northland har varit lite slow starters.

I de två sistnämnda och några andra större bolag har jag även swingtradat lite och plockat procent.

Men det bästa med starten på 2011 är att jag bedömer att det här bara är början på ett år med fin utveckling för portföljen!!

DIGNITANA

Dignitana är som bekant verksamma inom medicinteknik. De har bevisat att det finns köptryck för produkten världen över och nu vill jag se fler ordrar rulla in.

Man har även studie i UK som bör ge fart åt kursen ytterligare när resultaten släpps.

I Dignitana får man även bonusen i BrainCool dvs neuroprotektiv kylning av hjärnan vid t ex stroke. Forskningen i Malmö som presenteras under året måste ses som en jättetrigger. Vid positivt utfall får bolaget ett till ben att stå på

Dignitana låg still trots alla positiva nyheter under slutet av 2010. Likviditeten i aktien har ökat i takt med att fler har upptäckt bolaget. Insiderköp från VD:n inger förtroende och de enda insiderförsäljningar som varit är några optioner.

Det märks att en del otålig småsparare hittat aktien och jag tror på en stark kursutveckling med lite vinsthemtagningar från tålamodsfattiga aktieinnehavare.

Under 2011 har uppvärderingen av Dignitana startat och jag tänker varken öka eller sälja. Dignitana får ligga kvar som mitt näst största innehav efter SensoDetect.

****SENSODETECT****

Det är lätt att snöa in sig på diskussioner om nyemissionen och vart kursen bär närmaste veckan. Man glömmer då bort det fundamentala med SensoDetects SD-BERA vilket är den enorma befintliga marknaden och de ännu större potentiella användningsområdena.

Bland annat så forskar man kring IBS vilket är en mag/tarmsjukdom vilket uppmärksammats på andra forum.. Det anmärkningsvärda är att detta inte är en psykisk sjukdom. SD-BERA kan således indikera sjukdomar som indirekt påverkar hjärnan. Leker man då med tanken så kan det finns en mängd sjukdomar som kan vara potentiella mål för SD-BERA

Även inom neurodegenerativa sjukdomarna ( demenssjukdomar )har SD-BERA möjlighet att slå sig in. Där är tidig upptäckt av största vikt för att kunna vidta rätt återgärder snabbt. Då detta är ett öde som drabbar många så är målgruppen enorm och betalningsviljan bör vara god.

Då SD-BERA har potential att användas avseende alla sjukdomar som direkt / indirekt påverkar centrala nervsystemet behöver man inte fundera länge innan man får ett hum om var detta kan bära.

Om man tänker större än kring emissionen och kursen på en veckas sikt så inser man att detta sannolikt är början på något mycket stort och banbrytande.

SensoDetect har rosat portföljen trots beskedet om NE och kursen har stigit under ökande likviditeten i aktien. Att aktien stiger på besked om nyemission tyder på styrka. Stora aktieinnehav av ledningen och inga försäljningar från insiders ger förtroende. Att de även garanterar en stor del av emissionen gör det om möjligt ännu bättre.

Allt tyder på att resan uppåt kommer fortsätta upp under året och det med råge. Jag planerar att teckna min TR och försöka få tag i ett mindre antal TR till sedan ligger jag still med mitt innehav. SensoDetect kommer att vara mitt största innehav 2011 om inget oförutsett inträffar.

******NORTHLAND & PÄRLAN******

De får ligga kvar som tredje respektive fjärde största innehav. Det som skulle kunna ställa till det för dessa bolag är om det återigen blir ett kaos på aktiemarknaden. Då är jag rädd att dessa kommer drabbas hårdare än genomsnittet. Både malmpriset och oljan har stigit markant sedan starten på "finanskrisen" och det finns en viss fallhöjd där. Jag tror dock inte på ett liknande ras den närmaste tiden.

Ledningen i de båda bolagen innehar grym kompetens och de har inte gjort mig besviken än. Båda bolagen vet jag kommer gå starkt långsiktigt och jag ser ingen anledning till att de skulle få lämna portföljen. Kul att även Northland blivit en "RedEye aktie" senaste månaderna. Ju fler duktiga skribenter som samlar information och skriver om mina innehav desto bättre underlag får jag för mina beslut.

Jag ämnar inte röra mitt grundinnehav i dessa två aktier. En del tradande kan det bli i aktierna men grundinnehavet rörs icke.

********CLS********

Har min lilla chanspost. Pm angående patent väntas när som helst och kursen kan väntas stiga vid positivt utfall. Aktien har stigit ca 100% sedan jag köpte den och etablerade sig idag klar över 10 SEK.

Utförsäljningar av aktier från insiders under slutet av 2010 och nu senast 110110 minskade Peter Jungbeck sitt innehav med drygt 20% eller 64 000 aktier. Insiderförsäljningar tillhör inte mina favoritkriterier när jag väljer bolag. Här gör jag dock ett undantag.

CLS tar i dag upp lite större del av portföljen tack vare den starka kursökningen. Det får räcka och jag ligger således still med mitt lilla innehav.

********NU ÅKER VI VIDARE!!********

Ut över dessa innehav finns ett par chansposter till som jag väljer att hålla för mig själv för tillfället. Där kommer det bli öka eller sälja allt. Jag vill hålla nere antalet innehav till 4-6 stycken och då får man vaska fram de bäst aktierna och dumpa resten.

Ca 25% upp efter knappt två handelsveckor känns bra men jag är inte förvånad. Jag vet att det är fina innehav jag har och många har inte upptäckt dem än. I takt med att bolagen blir mer uppmärksammade kommer fler se möjligheterna i bolagen och uppvärderingen kommer att fortsätta.

SensoDetect och Dignitana hade uppgångar på ca 250-300 % förra året och en liknande utveckling i år ser jag som långt ifrån omöjligt.

Både Pärlan och Northland kan under rätt börsklimat ha förutsättningar att dubblas under året.

I CLS kan kursen stå i 5 SEK vid slutet av året likväl som 50 SEK. Tror att vi får många svar vart det bär i början på detta år.

Jag återkommer under året med fler uppdateringar kring innehaven och eventuella förändringar.

********God jaktlycka!!!********

********//Danne********

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?