Post entry

Ascending triangle

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Det bubblar i aktien och den närmar sig ett utbrott.

Dignitana har under året skrivit kontrakt med minst 32 kliniker och placerat ut över 40st system.Enligt Dignitanas VD så beräknas varje system dra in $50 000 - $60 000 eller 430 000 - 515 000 sek räknat till dagens kurs. Lågt räknat finns alltså redan idag intäkter för 17 miljoner från USA räknat på årsbasis. Mer kontrakt och kontrakt med stora kedjor/kliniker är att vänta, någonting som Dignitana också säger sig prioritera. Under Q2 ökade antalet offerter och det var en strid ström av kontrakt. Håller Dignitana sina prognoser är det stor chans att 2017 blir ett positivt år både resultatsmässigt och kursmässigt. Aktien har under en längre tid bildat en ascending triangle.

Håller detta stöd runt 17kr och att triangeln fortsätter att bildas så finns det en enorm uppsida när utbrottet kommer. Hade jag varit försiktigare hade jag inväntat att stödet håller för att sedan initialt åka med till 22kr, knäcks 22kr ligger vägen krattad uppåt för en oerhört fin resa. Den som är ännu försiktigare väntar tills det att 22kr knäcks. Nu är jag inte speciellt försiktig utan har redan tagit en fin position och hoppas initialt på kurser en bit över trettio kronor. Jag tänker dock ge aktien mer tid än så då tresiffriga aktiekurser är inom räckhåll under 2017.

Texten ovan ger min syn på Dignitana och varför jag valt att investera Dignitana, den är inte rådgivande på något sätt. Gör din egen research och ta ett eget beslut då alla ansvarar för sina egna investeringar. Siffrorna och uträkningarna är antaganden från min sida och inga absoluta sanningar. Jag äger själv aktier i bolaget.

https://twitter.com/33304Sun

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?