Post entry

Dignitana – ett enkelt val

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

För ett drygt år sedan fick ett tips om ett bolag som heter Dignitana och gjorde en mindre investering, aktien rörde sig knappt och handeln var svagt. Bolaget var också rätt dåligt på att publicera nyheter om vad som hände och man behövde ta in mer kapital. Jag funderade på att sälja men lät bli, något som gladde mig efter jul. Aktien rusade årets sista dagar och i början av året för att sedan falla tillbaka. Det intressanta är att det inte publicerats en nyhet under hela tiden kursen rusade från 16 till 30 för att sedan fylla tillbaka till 25 kr.

Varför Dignitana är intressant är inte för att fler investerare hittat aktien och omsättningen har ökat utan för bolagets produkt, möjligheten för cancerpatienter att behålla håret efter behandling.

Man ska inte underskatta fåfängen som drivkraft hos människor. I Sverige kan det vara svårt att påverka vilket sjukhus man går till, det flesta tillhör staten men i USA kan Dignicap fungera som ett konkurrensmedel mellan sjukhusen och valet för en bröstcancerpatient att behålla håret eller inte är kanske inte så svårt att spå utgången av. Om Dignitanas produkt är så bra som studierna tyder på så kommer den att bli en självklarhet hos de ledande cancerläkarna.

Att bolaget under hösten presenterade många nya samarbeten för att komma in på marknader runt om i världen gör att jag ligger långt och väntar på de riktigt saftiga nyheterna. Kursen kan lätt dubblas i år om rätt saker händer.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?