Post entry

Dignitana - ännu mer öppet mål

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Idag kom det en fantastisk nyhet från Dignitana. Bolaget har fått en distributör att bekosta åtta studier på olika klinker i Frankrike och i Tyskland. Distributören (som inte kommer att nämnas vid namn förrän studierna är klara) ska dessutom bereda den Europeiska marknaden för produkten. Allt ska vara klart detta året.

Bättre nyheter från mitt favoritbolag hade jag inte kunnat diktera ihop själv. Låt mig ta det på svenska - nu ligger den Europeiska marknaden öppen, klinkikerna och distributören verkar för detta - alla vill det ska gå bra och sälja Dignicap som smör smälter i solsken. Tidigare är Japan på gång som jag nämnde i min analys. Allt är på plats för att Dignitana ska kunna bli årets raket. Vad händer med aktien efter denna makalösa nyhet? Svar: ingenting!

Hur tänker folk egentligen? Här startar en stor välkänd Europeisk medicinteknisk distributör (snacka om cred för Dignitana) en studie som är fem gånger så stor (500 personer kommer minst att vara med i studien) som den Japanske distributören och marknaden behandlar det med en axelryckning. Det finns inga regulatoriska krav att göra studien eftersom Dignicap redan är godkänd. Det handlar om ren marknadsföring. Jag gissar att det kan komma att kosta sammanlagt 8-10 miljoner kronor att genomföra studien. Det betalar distributören!! En sån kostnad tar man inte på sig om man inte har för avsikt att göra Dignicap till en storsäljare, eller? Hur många gånger det beloppet räknar distributören med att sälja för 50, 100 eller 1000?

Så, Tyskland, Frankrike på plats, Spanien sedan tidigare. Japan i full gång. Innan året är slut är Europa heltäckt, Malaysia...och mycket mer.

Alla ni som kan, och inte kan, Dignitana, läs på en gång till. Smallcap har gjort en beskrivning och jag har gjort en övergripande analys. Jag ska beskriva mina antaganden mer tydligt någon annan gång, men en 50-lapp måste aktien vara värd redan idag. Skulle sen USA också bli verklighet, ja då vet jag inte var det ska sluta. Förmodligen blir bolaget väl uppköpt då.

Jag bjuder in vem som helst att kritiskt granska Dignitana caset. Har jag missat något så berätta det. Själv kan jag bara se en riktning för aktien och det är uppåt.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?