Post entry

Dags att fiska upp Questerre!

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Då har jag nu gjort mitt första inköp av Questerre. Bolaget som det skrivits trålar om här på Redeye (Kalles farsa, Bellatore mfl). Bakgrunden till att jag stått vid sidan om är att jag försökt att följa min strategi, men i dessa kaosartade tider är det för mig en omöjlighet. I strategin ingår att själv vara påläst om företaget och förstå värderingen och affärsidén. Strategin bygger också på att ha 50 % i en långsiktig del i portföljen och 50 % i en tradingdel . Nu har jag jag dock frångått min strategi helt och litar till fullo på det som skrivits om bolaget här. Tradingdelen av porföljen har ökat markant i storleksordning och faktum är att den ännu så länge gått riktigt bra. Så nu är Questerre mitt största innahav, inköpt på 15,3 NOK i går. Det senaste här är väl att Gazprom verkar vilja börja köpa in sig i amerikanska shalegasbolag så det kan bli en fin utveckling. http://www.themoscowtimes.com/business/article/gazprom-may-buy-us-shale-gas-firm/406379.html

Dessutom har Quesstere tappat nästan 40 % av marknadsvärdet på kort tid.
För övrigt så ingår fortfarande följande bolag i min porfölj som är upp 40 % 2010:
Alltele en favorit som jag tror mycket på på 6 månaders sikt, fler uppköp väntar och marginalerna kommer att öka.

Doro som Kim Dahlström skrivit mycket om och där jag tror att fler försäljningsavtal väntar i Sydamerika och övriga världen.

Guld Invest Norden en gammal favorit som köptes in på nytt efter det senaste månadsbrevet där man kunde ana att smyckesförsäljningen äntligen börjar ta fart, det är den som ger fina marginaler (här har $trinberg skrivit en hel del).

Micropos Medical som presenterade ett q1 resultat enligt förväntningarna och som stärkt ledningen med säljkompetens. Det var det sistnämda jag väntade på!
Lycka till!

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?