Post entry

EcoRub AB, spännade miljöbolag med ökad orderingång + order till Gripen

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Fick upp ögonen för detta lilla bolag på aktietorget med en vid första anblicken mkt stor marknad framför sig.

Ökad orderingång + order till Gripen lovar gott ser mer info:

http://www.aktietorget.se/NewsItem.aspx?ID=57350

För att beskriva bolaget citerar jag dom här välskrivna orden om Ecorub:

"EcoRub är ett utvecklingsbolag som arbetar med ekologiskt gummi. Det består främst av pulveriserade bildäck. Det binds med plaster och några specialmolekyler. Oftast består EcoRub till mer än 95 % av återvunna polymerer som gummi och plaster.

EcoRub har en patenterad metod att blanda plaster och gummipulver. Så skapar man ett nytt material med unika egenskaper. De är bland annat utmärkt åldringsbeständighet, slagtålighet och att materialet lätt kan återvinnas. Det ska formsprutas i sådana maskiner som används inom plastindustrin. Det finns också som dukar, mattor och skivor.

Kasserade bildäck är ett stort miljöproblem. Återvinning av begagnat gummi är en viktig del av att begränsa växthuseffekten. Återvunnet gummi från bildäck minskar koldioxidpåverkan med 45 ggr jämfört med nytt gummi."

Källa: http://evolveu.bloggsida.se/miljoinnovationer/miljoinnovationen-ecorub

Även detta lät ju klart intressant:

"EcoRub har redan gjort den första leveransen av gummiduk till stallgångar. Det blev en matta som är 2,5 meter bred, 35 meter lång och 12,5 mm tjock. Den vägde strax över ett ton. Kund är Grans Naturbruksskola i Öjebyn_._ Stallgångar bli mycket hala med tiden eftersom hästarnas skor slipar betongen. Gummimattor löser detta problem. Dessutom blir det mycket tystare och hästarnas leder sparas. I detta fall lades mattor även in där man skor hästar för det ger ett säkrare underlag."

Jag köpte några aktier på de positiva nyheterna och för bolagets spännande produkt. Vi får se vad som händer under våren men det ser klart intressant ut.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?