Post entry

Effnet - ökad produktutveckling ökar chanserna för nya avtal under 2021 i takt med att 5G utrullningen tar fart

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Effnet (Effnetplattformen) meddelade i veckan att man uppnått viktiga milstolpar i sin produktutveckling, produkter som ligger helt rätt i tiden i takt med 5G utrullningen.

Länk till pressmeddelandet från Effnet kommer här: http://www.effnetplattformen.se/pages/uk/gnwpr_view.php?id=2145044/language/en

Effnet (teknikbolaget inom det börsnoterade Effnetplattformen) har jobbat hårt med produktutveckling under 2020. Mycket jobb har skett i det tysta och aktiemarknaden har knappast varit bortskämd med information. Mycket av den produktutveckling som skett är efter direkt önskemål från befintliga kunder och partners, något som bådar gott framöver. Känslan är att man nu har en riktigt bra produktfamilj där "bara" avtalen saknas. Min förhoppning ligger i att 2020 var året då mycket tid och kraft lades till produktutveckling och att det kan släppa avtalsmässigt under 2021 i takt med att Corona avtar och att 5G utrullningen på allvar tar fart.

När det gäller ROHC (Robust Header Compression) så innebär den uppdaterade versionen att ROHC kommer få betydligt fler potentiella användningsområden, mycket drivet av Internet Of Things. Nya version av ROHC tar bland annat mindre minne vilket gör den användbar i fler produkter. Tidigare har den mest använts i större funktion som tex radiomaster, men nu som sagt ökar användningsområdena. Detta är potentiellt en mycket bra nyhet men jag skulle gärna vilja se en eller par nya avtal för den här produkten innan jag tar ut någon glädje i förskott.

Utöver nyheterna kring ROHC och EHC så utvecklar ju Effnet även en ny produkt inom 5G, den så kallade 5G protokoll stacken. Detta görs tillsammans med partners som tex Accelleran samt Metaswitch Networks vilket båda är erkända bolag i tech världen.

Sammanfattning: Effnet/Effnetplattformen kommer gå in i 2021 med en stark produktfamilj och med produkter helt anpassade för den kommande 5G utrullningen. Vi hoppas nu att allt jobb man lagt ner under 2020 nu äntligen kan mynna ut i licensavtal/orders, men förutsättningarna har nog aldrig varit bättre. Eller som VD nämnde i Q3 rapporten att man "ser ljuset i tunneln". Bolaget har för övrigt en stark kassa även om den naggats något i kanten av den produktsatsning som gjorts som självklart kostar på. Jag har förvisso personligen haft förväntningar tidigare vid både 3G och 4G lanseringarna men låt oss hoppas att 5G lanseringen blir 3:e gången gillt :-)

Sista blogginlägget från min sida i år så önskar alla läsare en god jul och gott nytt år.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?