Post entry

Effnetplattformen - från plattformssuccé till tekniksuccé efter uppnådd milstolpe?

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Effnetplattformen presenterade idag sin Q4 rapport som visar på fortsatt framgångsrik produktutveckling inom 5G samt en ökad optimism vilket ger en hel del triggers till innevarande år.

Jag börjar med att länka till Q4 rapporten: https://ml-eu.globenewswire.com/Resource/Download/ce5eede2-c73f-4e94-986f-0eedc5e77791

Därtill kan vi även länka till de nyheter som presenterats sedan mitt förra inlägg i december:

  1. Effnet levererar uppgraderad ROHC: http://www.effnetplattformen.se/pages/uk/gnwpr_view.php?id=2145044/language/en
  2. Effnet utökar licensavtalet med Altiostar Networks: http://www.effnetplattformen.se/pages/uk/gnwpr_view.php?id=2160352/language/sv
  3. Effnet lanserar ny 5G produkt: http://www.effnetplattformen.se/pages/uk/gnwpr_view.php?id=2171847/language/en

Vi kan börja med konstatera att Effnetplattformen förbättrat sin kommunikation mot aktieägarna (som självklart hänger ihop med att aktiviteten inom bolaget ökar). Utökat avtal med Altiostar Networks, ingen liten spelare, ett tips är att kolla närmare på det bolaget...

Upplagt för nyheter och licensavtal under 2021:

Det hårda arbetet med produktutveckling som skett under 2020 har nu kommit så pass långt att man har mer eller mindre klara 5G produkter att presentera för potentiella kunder, något som blir intressant att följa framöver. Se tex detta utdrag från rapporten gällande 5G protokoll stacken:

"****Effnet har nu framgångsrikt testat sin 5G gNB-DU-programvara med kommersiella telefoner i 5G Stand Alone (SA)-läge. Detta är en betydande prestation och en milstolpe som uppnåtts i utvecklings- och integrationsprocessen för Effnets 5G-protokollstack. Bolaget arbetar nära en systemintegratör med att integrera sin 5G gNB-DU-programvara. Målet med det är att skapa en komplett 5G RAN-lösning för att tillvarata de möjligheter som finns i pipeline."

Texten ovan är för mig betyder extremt mycket och jag tror inte marknaden själva fattat innebörden. Jag vet att det är lätt att bli lyriskt då jag är aktieägare och partiskt, men det här låter fantastiskt lovande. Effnets programvara för 5G fungerar nu alltså i kommersiella telefoner! Det här lär underlätta en hel del i pågående införsäljning av produkten att kunna visa hela kedjan så att säga. Imponerande framsteg jämfört med tidigare rapport.

Visst är det så att det fortfarande är produktutveckling vi pratar om och att inga avtal ännu är tecknade för 5G produkten. Så självklart har Effnet en hel del att bevisa huruvida det går att tjäna pengar på den satsning man nu gjort i och med investeringarna i protkoll stacken, men 2021 har potential att bli det riktiga genombrottet för teknikdelen.

Effnetplattformen - från plattformssuccé till tekniksuccé?

De flesta förknippar nog fortfarande Effnetplattformen med lyckade utdelningar så som tex Stendörren, Sagax och SBB. Fantastiska affärer för dom aktieägare som varit med under hela tiden. Och kopplingen till SBB finns fortfarande kvar i och med styrelseordförande Hans Runesten som även sitter som ledamot i SBB. Kan Hans få in Ilija i Effnet, nej skämt åsido. Nu är feelingen att plattformsdelen ligger mer eller mindre på is samtidigt som man gör kanske den största satsningen på teknikdelen genom alla år. En satsning som det nu är upp till bevis att det också ger mervärde för aktieägarna på sikt. Förutsättningarna har nog aldrig sett bättre ut, nu väntar vi spänt på avtalen. Fortsättning följer...

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?