Post entry

Köp Endomines

Endomines är ett producerande guldbolag som har sin verksamhet i Finland. Bolaget kontrollerar 22st guldfyndigheter längs den Karelska guldlinjen. Bolaget har de senaste två veckorna tyngts av resultatet för fjärde kvartalet och den har nu stabiliserats sig och jag anser att man ska ta tillfället i akt och köpa på sig Endomines aktier.

Endomines aktien har på senare tid tyngts av fjärde kvartalets resultat som kom in under förväntningarna. Bolaget drogs av höga kostnader och så valde dem att inte leverera allt guld vilket tyngde resultatet med ca 6 miljoner kronor.

Höga kostnaderna under 2011.

Bolaget har en långsiktig cashcost/Oz på 550-600$\Oz. Men under 2011 så var kostnaderna mycket högre vilket kan förklaras av uppstart av gruvan, förberedelser för listning på Smallcap och under sommaren så drabbades Pampalo av ett ras som ökade behovet av bergsförstärkning under det fjärde kvartalet. Jag räknar med att kostnaderna kommer att sjunka drastiskt under 2012.

Varför är Endomines intressant? Guldpriset är på en mycket hög nivå och bolaget kontrollerar 22st fyndigheter längs den Karelska guldlinjen. Endomines påbörjade under Januari leveranser av gravimetriskt guld som kommer att bidra till en högre guldproduktion. Under December uppnåddes produktionsrekord både i avseende på genomsnittlig guldhalt (de har troligtvis börjat bryta fin malm igen eftersom raset fick dem att gå in på sämre malm vilket ledde till lägre guldhalt under 2011) och ingående tonnage till verket. Produktionsrapporten som kommer den 5:e april kan mycket väl visa en produktion över 200kg ifall de kan upprätthålla takten som de hade under december.

Framtidsutsikter.

Endomines mål är att öppna fler gruvor längs den Karelska guldlinjen. Testproduktion kommer att ske i en av satelitfyndigheterna (troligtvis rämporo) under 2013. Fyndigheterna ligger på bra avstånd till Pampalo så lastbilsleveranser kan ske till det verket. Bolaget släppte resultat för 50% av prospekteringsresultaten innan nyår där resultaten såg mycket lovande ut och nu väntar vi på de resterande 50 procenten.

Aktien/värdering. Om endomines uppnår sina produktionsmål för 2012 (som de nyligen upprepade i Q4 rapporten) och att cashcosten sjunker mot deras långsiktiga nivå så kommer vinsten att ligga mellan 70-100 miljoner för 2012 (kolla resultatet för q3 då hade bolaget inte en produktion på 200kg) och det nuvarande börsvärdet på Endomines är enbart 600 miljoner kronor!

Min riktkurs på sex månaders sikt är 12 kronor (lågt räknat) om bolaget levererar 200kg per kvartal och prospekteringsresultaten ser lovande ut så finns ytterligare potential och man bör inte glömma noteringen på Smallcap.

Mvh

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?