Post entry

Heta IT-bolag

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Efter en eftermiddag på Operaterrassen, några öl i baren samt fantastisk solsken i Stockholm tänkte jag kort sammanfatta några intressanta synpunkter från några av IT-bolagens framträdande på Redeye/Avanza-dagen.

Vi börjar med AllTele….en operatör som är mycket låg värderad. Ola (VDn) har mycket intressanta projekt på gång (ny listning, förvärv och korsförsäljningen). Dessutom är bolaget låg värderat. En favorit helt enkelt! Se min senaste analys för mer info: http://www.redeye.se/analys/alltele/28606

Nästa bolag var Tilgin. Tilgin har inte direkt rosat aktiemarknaden sedan börsintroduktionen för några år sedan. Dock så har den nya VD gjort rejäla förändringar genom kraftiga nedskärningar men framförallt försäljning av IPTV-divisionen.
Efter en kortare pratstund med VDn verkar det som om bolaget har mycket projekt på gång och med lägre kostnader under Q2 och Q3, är det inte helt otrolig om bolaget kommer göra en vinst i slutet av året: Se min senaste analys:

http://www.redeye.se/analys/tilgin-ab/28427

Sista IT-bolaget som jag lyssnade på var Enea. Det intressanta med Enea är att både den nya VD, styrelseordförande, M&A-chefen och försäljningschefen mot Ericsson kommer alla från Telelogic. Telelogic var troligen det mest framgångsrika mjukvaruföretaget under 2000-talet i Sverige. Således är det inte helt otroligt om Enea kommer köra samma race som TLOG, dvs mycket uppköp och höga marginaler……

För övrigt skulle jag vilja rekommendera gårdagens två inspelningar av paneldebatten och Öresund (http://www.redeye.se/temadag/borsdagarna-2009)

….mycket underhållande!!!!

Nä, nu är det helg…….vi ses på måndag!

Greger

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?