Post entry

Mindre uppsida än antaget i Entraction

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Sedan jag har rekat Entraction skall jag också säga att jag är ute.

Jag trodde att Entraction skulle kunna visa 15 i vinst efter skatt i Q4. Men nu blev det 12 miljoner. Jag trodde också inte att de var så pass valutakänsliga. Euron stod i genomsnitt på ca 9,2 sek i Q4 mot ca 9,4 i Q3. Ok nu är frågan vilket referenstal man använder.

Men i Q1 har euron legat på ca 8,9 och står i 8,8. Med rådande fall i euron(villket jag tror fortsätter i samma takt) så får vi ca 8,75.8,8 i euro genomsnitt i Q1. Det betyder att valutafölusten blir större än 3,1 miljoner i Q1. Kanske uppskattningsvis 5-6 miljoner.

Well 5,6 miljoner i valutaförluster betyder inte 17-20 miljoner i vinst i Q1. Det kan ni bara drömma om. Kanske 14 max 15. Om man visar 12 och 15 i vinst så är det mycket sämre än det jag trodde innan rapporten(jag trodde 15 i Q1 och 18-20 i Q1 men det är nu orealistiskt. Så min målkurs måste ned ca 20%. Den var på ca 50 innan rapport men nu altså ca 40.

Jag tror vinsten hamnar i spannet 36-44 miljoner på helåret. Mao så måste jag kalkylera på medianen.. altså ca 40 milijoner i vinst. Vid 40 miljoner i årsvinst så ligger Entraction på 10. Entraction kommer inte att få samma P/E värderingar som Betsson pga det är större risk i Entraction. Man är mer beroende av 1 produkt och är relativt små, Betsson är större.

Så jag menar ca 40 kr är en sund värdering av Entraction.

Ja potential i Kina, men det kommer inte att ge utslag på antagligen lång tid framöver.

Så ja aktien kan ju gå upp till 44 kr men också ned till 36 mao ingen lönsam risk/reward(anser jag). Så jag har gått ur.

mvh

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?