Post entry

Mycké nu

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Mycké nu här nere i värmen. Börsen är också stekhet och har gått verkligt bra och allt tyder på att det fortsätter så. Med tanke på det låga ränteläget så är många aktier billiga och när man kan välja och vraka i tillväxtbolag värderade under p/e 10 på börsen hur ska man då kunna stoppa börståget...?

Först vill jag tacka för alla gratulationer för segern i portföljtävlingen. Jag vet att detta läses i jantesverige så jag lägger till att jag haft stor tur...men det är också sanningen för man måste tänka lite extra offensivt i en sådan tävling. Jag fick för mig att lägga de fem innehaven i samma sektor vilket blev lyckosamt speciellt med spel och bygg. De sista månaderna tog jag inga risker utan bevakade bara försprånget med säkra lågt värderade tillväxtaktier som även fanns i min egen portfölj.

För det andra vill jag tacka bloggaren "svensmillionare" för hans utmärkta Buffetserie som verkligen är läsvärd och rekommenderas.

Nu har jag fått påpekande från en del varför jag inte bloggat på ett tag. Ja man slöar lätt till här nere i värmen men jag har också haft lite halsproblem och fått ta medicin. Det är förstås fällan med AC som man antingen kör för lågt eller att den inte är ordentligt rengjord. Men nu har hostan gett sig och nu är man tillbaka på badstranden...

Mycké nu för nu närmar sig bokslutrapportena och närmaste tiden blir svettigt om man ska försöka hänga med. Tur att man följer Buffets råd att inte har för många innehav närmare bestämt sju stycken i dagsläget. Jag tänkte gå igenom läget med dom för dagen och jag tar dem i storlekordning.

Wesc har gått verkligt starkt och kom med en fin försäljningsrapport idag. Jag fick tidigare spott och spe för min prognos att man skulle komma in med högre rörelsemarginal än sin prognos. De senaste rapporterna visar att det blir så och att man kommer att komma in högre än 8 kr i vpa för 2010/11 som jag trodde på innan senaste rapporten är helt klart. Jag ska räkna på nytt efter nästa rapport (man gör inte så mycket i värmen) och kommer man dessutom med besked om liständring tror jag att kursen snart handlas på 130-140 nivån. (Rapport 3/3)

Entraction har överraskande inte handlats upp trots väldigt bra siffror på pokerscout med rekord för veckosnitt. Min prognos på 8 kr för 2010 ger ett p/e på bara 8,5 och uppvärderingen kommer säkert vid kommande rapporter. Kassan sväller och vi kan säkert räkna med nytt inlösenförfarande. (Bokslutbesked 18/2)

Transcom A har också gått verkligt starkt och dessutom har rabatten gentemot B-aktien minskat från extrema och oförklariga 13-14 % till 7-8 % vilket bättrat på avkastningen. P/e på ca 9 på min försiktiga prognos för 2010 och bolaget har tagit flera nya avtal som ger fin hävstång vid förbättrad ekonomisk aktivitet. (Bokslutsbesked 9/2)

Fastighets Balder B har också gått starkt sedan jag bytte ut Wallenstam mot dem. Men Balderaktien är fortfarande oförskämt lågt värderad på ca 60 % av eget kapital och p/e 5. De låga räntorna lär bestå ett tag vilket fortsatt gynnar Balders förvaltningsresultat. Balder verkar gå i Wallenstams fotspår med högre bostadsandel efter senaste köpet och nu satsar man även på vindkraftverk som W. Man har gjort affärer över bokfört värde vilket indikerar att de snarare är dags att skriva upp fastigheter än att skriva ner. Bolaget har hög skuldsättning vilket förstås är en risk men också en möjlighet och jag tror vi ser 120 kr till sommaren när marknaden vaknat efter ett par fina rapporter... (Bokslutsbesked 24/2)

Travelpartner är lågt värderat och marknaden verkar ha missat säsongsvariationerna som finns i branchen där första halvåret är klart starkast. Detta innebär att TP fortsatt är i stark tillväxt och jag tror vi kan se 2,30 efter schablonskatt för året och då har vi p/e ca 7,5 nu... Aktien är dock ganska illikvid och med rätt så hög risk så en viss rabatt ska det vara men det får vara måtta...;-) (Bokslutsbesked 9/2)

Aros Quality Grp är ett kvalitetsbolag som är fast förankrat i portföljen. Lyckas man få fart på senaste köpet Segerström så finns fin hävstång men det kanske tar lite mer tid. Jag tror dock aktien handlas på p/e under 8 nu och är givetvis köpvärd. (Bokslutsbesked 17/2)

Alltele är det nyast innehavet med en aggresiv ledning som köper andra telebolag i parti och minut...Man kom med en prognos som tyder på att man kommer att tjäna upp emot 2 kr per aktie för året. Marknaden verkade inte ta den på allvar men faktum att bolaget hittills levererat vad man lovat. Här har vi alltså ytterligare ett tillväxtbolag som handlas på klart under p/e 8. Även Alltele är litet med en illikvid aktie med hög risk och ska ha rabatt med det får väl vara måtta som sagt... (Bokslutsbesked 19/2)

Medan macrosnubbaran talar om guld och livsmedel så gör jag som Buffet och koncentrerar mig på micro istället för macro och då blir det aktier i ovanstående...

Som alltid var och en ansvarar själva för sina investeringar. Jag följer Lynchdevisen: Det gäller bara att göra mer rätt än fel så blir det bra.... Jag kan väl även lägga till den svåra Buffetdevisen att TÅLAMOD gäller...

That was all for now folks. Be careful out there...

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?