Post entry

ESEN esport - Potentiell miljardbolag på långsikt.

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Ett helt bortglömt bolag på Spotlight som sitter på en marknad som omsätter mer än musik och videos i hela världen, alltså E-sport. https://www.dagensmedia.se/medier/digitalt/gaming-industrin-mer-vard-an-musik-och-video-tillsammans/

Med allt som händer i världen så är de mycket som talar för att människor generellt kommer hålla sig mer hemma och isolera sig mer mot alla epidemier som pågår just nu. Musik, Video och inte minst E-sport kommer med största sannolik ha en ljus framtid framför sig ju.

Som nämndes i Teasern så finns de rapporter om att så mycket som nästan 4 miljarder pund är E-sport värt i Storbritannien och detta är bara i Storbritannien, lägg då till hela Europa, USA och Asien så förstår man snabbt att det finns otroligt värde i E-sport


ESEN E-sport

ESEN eSports förvaltar och utvecklar streamingkanaler inriktade mot Esport och Gaming. All sändning görs uteslutande idag via internet, där bolaget samarbetar med ett flertal andra aktörer inom marknaden för Esport. Utöver anordnar bolaget olika turneringar, samt producerar reportage och programserier. ESEN eSports har sitt huvudkontor i Stockholm.

Börsnoterades på Spotlight Stock market på en kurs på 16kr/aktien och har idag 9 693 694 aktier och ett börsvärde på 7,75 miljoner. I detta nu har vi en kurs på 0.70kr/aktien.

Styrelsen består av namn som befunnit sig i E-sportsbranchen sedan 90-talet och grundarna tillika VD, Joakim Stenberg och Styrelseledamoten Christer Körnbäck investerade runt 600.000 aktier var på 16 kronor vid notering. Det är cirka 20miljoner kronor tillsammans.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Mycket har hänt sedan notering och här nedan summerar jag de största, viktigaste händelserna senaste halvåret

2020-02-24 ESEN ingår LOI med Battleriff Gaming om att få förväva bolaget. Battleriff gaming har en spelplattform som är utformad utifrån att spelare runt om i världen kan spela turneringar, köpa olika merch genom poäng och följa sin ranking, konceptet liknar ESEA eller FaceIT.

2020-01-30 ESEN esport inleder samarbete med WDBlack som är ett miljardbolag som kommer vara huvudsponsor till ESEN Esports egna turnering "King of Nordics".

2020-01-16 ESEN tecknar ett LOI med Autoexperten om att gemensamt starta ett projekt om ett mobil arena för E-sport som ska förflytta sig runtom i Sverige för tillsammans marknadsföra E-sport, ESEN och Autoexperten.

2019-11-19 ESEN genomför en företräddesemisson på 2 miljoner kronor, Företrädesemissionen övertecknades på hela 175%,

Det visar på att de är otroligt många som tror på bolaget. I Prospektet skrev styrelsen bland annat:

"Det är styrelsens bedömning att Bolaget, vid en teckningsgrad om 65 procent av Erbjudandet, Tillförs tillräckligt rörelsekapital för att täcka det aktuella behovet. Därmed kommer det inte finnas behov av ytterligare kapitalanskaffningar under den närmaste tolvmånadersperioden."

Alltså behövde de att 65% tecknades för att pengarna ska räcka under hela 2020.

2019-10-22 ingår man i ett otroligt lyckat samarbete med FMG som på bara någon dag löser första samarbetet mellan FMG och ESEN esport.

2019-08.22 Vid sin halvårsrapport skrev man bland annat:

"Vi lät ett oberoende analysföretag göra en medierapport på vår rättighet King of Nordic. Resultatet visar att den genererar en bruttoräckvidd på 63 miljoner med över 800 aktiviteter per säsong. Det totala annons- och PR-värdet beräknades till drygt 14 miljoner. "

https://www.avanza.se/placera/pressmeddelanden/2019/08/22/esen-esports-ab-halvarsrapport-2019.html

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ekonomi

Om man skulle skriva här att ESEN esport levt upp till förväntningar eller lyckats öka sina intäkter tillräckligt är att ljuga. Vägen är lång och dom har precis börjat.

BOLAGETS FINANSIELLA ÖVERSIKT FÖR HELÅRET 2019

Totala intäkter uppgick till 1,5 MSEK (3,0)

Rörelseresultatet uppgick till -4,7 MSEK (-4,3)

Periodens resultat uppgick till -4,7 MSEK (-4,3)

Resultat per aktie uppgick till -0,97 SEK (-0,90)

Siffror inom parentes avser helåret 2018.

Inga vackra siffor direkt men går vi då till sista kvartalet för 2019 så ser vi att de har verkligen lagt ner tid med att få ner kostnaderna även om intäkterna för Q4 var lika med 2018. Därav har de en bit kvar tills man når lönsamhet.

Totala intäkter uppgick till 0,3 MSEK (0,3)

Rörelseresultatet uppgick till -0,9 MSEK (-1,7)

Periodens resultat uppgick till -0,9 MSEK (-1,8)

Resultat per aktie uppgick till -0,19 SEK (-0,37)

Siffror inom parentes avser kvartal 4 2018

Det man kan se tydligt i detta är att man har verkligen lagt ner och försökt få ner kostnaderna orderntligt inför 2020.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Summering:

På två år har ESEN eSport slaktats brutalt, man har gått från en kurs på 16kr till dagens kurs 0.70kr. Vi har med tiden fått otroligt bra samarbeten, Svenska spel, NVIDIA, WDBlack, Pricerunner, Autoexperten m.m. Man har starka namn inom styrelsen som sitter KRAFTIGT back i sina innehav i ESEN eSport.

Vi har ett börsvärde på knappa 7 miljoner i detta nu, trots att vi har nyligen genomförd företräddesemission som tecknades till 175% och de behövdes att 65% skulle tecknas för att täcka hela 2020.

Vi är påväg att förvärva Battleriff Gaming som har investerat 20miljoner i sin plattform och visade nästan positivt resultat 2018. Investerare i Battleriff är dessutom starka namn inom Storytel.

Vi har haft oberoende analysföretag som värderat ENBART king of nordic till 14 miljoner kronor i PR och annonsvärde, detta var för 6 månader sedan. Sedan dess har vi fått veta att intresset för King of Nordic har ökat markat och att man slagit rekord i antalet användare till 900.000.

Med tanke på allt som vi vet, hur hårt styrelsen och bolaget jobbat med att få ner kostnaderna, alla samarbeten som ESEN eSport har just nu, Annons och PR värdet på 14 miljoner kronor (som förmodligen ökat sedan dess), LOI som skrivits med Battleriff och att vi har pengar som räcker hela 2020 med råge.

Jag anser att vi borde ha en riktkurs på 4-5kronor, motsvarande 40-50 miljoner kronor i börsvärde, detta med tanke på allt som vi känner till idag.

Äger själv över 1% aktier i bolaget så är klart partisk men jag rekommenderar verkligen alla att läsa på om ESEN, Battleriff, Esport, vad som har förbättrats och vad som kommer ske i framtiden och ger er en egen bedömning.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?