Post entry

Ett varningens finger för Turkiet, Irak och Syrien med mera.

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Att gå in och ha andra partners i länder som Irak och övriga mellanöstern är mycket riskabelt.

Ett litet fel är ett stor problem. I Turkiet, Irak med mera är det inte lätt att ha partners. Alla är hungriga som vargar med att ta dina pengar och vill ej dela med sig. Jag har inte ens kollat på alla bolag som finns med i Stockholmsbörsen och har intressen/ intressenter i Irak. Men när jag fick läsa det som hände Cassandra Oil så blev rädslan att det finns fler bolag som kanske har partners i Irak. Hur det kommer att se ut när Cassandra går in själva i Irak återstår att se.

Ett litet fel är ett stort problem. Bankerna håller i pengarna så gått det går och stavar man fel på mottagarnamn eller liknande så kan det vara svårt att reklamera.

En annan sak är att samarbetspartnern kan ha tagit alla pengar. Det var en av mina kussiner med om när han skulle bygga en vattenledning i Irak.

Alla vill ha 100% av kakan. Samma gäller tyvärr också inom oljefälten. Irak kommer alltid vilja ha 100% och skiter i vad andra säger. Oljan skall alltså var nationaliserad. Shiiter Suniter och Kurder tre folk som kämpar mot varandra med blodigt allvar. En tre statsdelning skulle vara det bästa men när blir den av?

Det finns tyvärr för många som har "doktorshatt" ala Refaat d.v.s. falska.

Självklart finns det också andra företag som har hamnat i klistret förut. Countermine som var med för ett antal år sedan och skulle röja minorna i Syrien.... Det blev inget och idag är ännu inget gjort vad jag vet.

Telia med Turkcell och Cukurova har inte varit smärtfrtt heller.

Det börjar bli bättre men fortfarande känns det som när man skall baka en deg och inte har någon vetemjöl. Det fastnar väldigt lätt i händerna. Det är segt och långdraget.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?