Post entry

Feelgood - Rimlig kurs 4.83

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Feelgoodkoncernen har precis levererat ett rekordkvartal, och många undrar såklart vad aktien är värd efter en sådan raketartad uppgång som dagen bjudit på. Justerar vi för nettotillgångar och undantaget vidare intäkter under 2016, vilket är närmast kriminellt pessimistiskt men ändå ger en smula felmarginal, hamnar vi på 4.83kr och en uppsida i skrivande stund på ca 70%.

Affärsidé

FeelGood-koncernen samlar bolag som verkar inom friskvård. På senare år har intresset för friskvård ökat dramatiskt, och Q2-rapporten som fick aktien att rusa är sannolikt det första av många för bolaget.

Aktien

Enligt avräkningen 2015-03-31 ägs 75.8% av aktierna av storägare som varit med länge. Grundarna äger så mycket som 56.2%, antingen själva eller genom bolag och närstående. En sådan tillit från tidiga ägare vittnar om en enormt stark tilltro till bolaget.

Värdering och riktkurs

Feelgoodkoncernen har hittills genererat 18.9MSEK i vinst. Branschens snitt-P/E är 28, vilket är högre än många andra, men ett genombrottsbolag förtjänar en hög värdering, och feelgoodkoncernen är typiskt okänslig för konjunkturer, vilket gör det till en än mer attraktiv investering i riskabla tider. Jag räknar bort intäkter helt och hållet under kommande kvartal, vilket kan verka udda men är rimligt eftersom semestertider kostar löner utan att generera intäkter, och det korrelerar även med 2015 års resultat. Det ger oss intäkter under året om 18.9MSEK och en multipel på 28, vilket ger ett enterprise värde på 529MSEK. Justerat för nettoskulder hamnar vi på 502MSEK. Delat med dagens aktieantal ger det en riktkurs på 4.83kr.

Länkar

http://www.feelgood.se/investerare/aktieaegare/

https://www.avanza.se/placera/telegram/2016/07/08/feelgood-resultatet-efter-skatt-blev-163-mln-kr-2-kv-34.html

http://www.aktiespararna.se/analysguiden/Hitta-Bolag/Halsovard/Feelgood/Nyckeltal/

Disclaimer

Denna text ska inte ses som någon form av rådgivning då den främst är till för att informera marknaden om företaget och deras position. Jag är inte professionell rådgivare, så gör en egen analys av företaget innan du väljer att investera. Informationen är hämtad från flera olika källor och jag kan inte garantera att informationen är korrekt. Jag äger själv aktier i detta företag och har skrivit denna text då jag själv tror på företaget och deras framtid. All aktiehandel medför en risk som kan innebära större förluster än intäkter.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?