Post entry

Ännu ett höjt finger för Fingerprint Cards,

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Biometrin är hetare än nånsin och genomslag håller på att ske. Här är en liten sammanfattning på utvecklingen för den som ännu inte än förståt storleken på det hela.

Benämningen Biometri kommer som säkert alla vet i från geometri och då på levande varelse så blir det ju biometri. Biometrin används för att känna igen en individ via ett visst beteende eller ansikte eller iris som sitter i ögat eller andra kroppsdelar och organ. Efter som handen är det redskap som vi människor fortfarande använder oss mest av för att utföra diverse uppgifter så är det ju ganska naturligt att fingeravtrycket blir det lättaste sättet att identifiera oss med.

Precise Boimetric genomför nu sin nyemission och teckningskursen har idag den 29 april blivit satt till 0,93 kr. Vilket i sin tur borde vara ett riktmärke för aktiekursen. Men nu i skrivande stund så här på eftermiddagen så har vi stigande kurs efter ett ras på 12% på morgonen. Detta visar på vilket stort intresse det finns för våra svenska biometribolag. Fingerprint Cards hade sin delårsrapport i förra veckan och den var väl som väntad. Johan Carlström som är VD sade sitt om nuläget och framtiden. Det var ju ganska intressant läsning och man förstod att dom har ju verkligen dragit hem design Winns från de stora bolagen. Samtidigt så stod det ju ganska klart att Fingerprint Cards är ju nummer ett när det gäller biometri lösningar för smartphones. I alla fall för de bolag som inte har ett äpple som logotype. Sedan så kryddade Johan Carlström det hela med ett PM om en order på enheter om 100k till en mobil som ska lanseras i Q2 och kommer storhandlas i julhandlen i år. Så för alla er som inte köpt på er aktier så kan jag bara nämna att vi befinner oss en månad in i Q2. Samt så kan jag även passa på att upplysa den som än inte förstått vad det handlar om, att nu när Appel ska släppa sin 5S med fingersenor så lär inte den tillverkaren som beställt 100k ex. vara den enda.Nu har Fingerprint Cards släpp nyheten att dom öppnar ett utvecklings kontor i Lund i den heta Öresundsregionen. Nu är det ju inte bara så att det är speciellt långt mellan Göteborg och Lund.Det är ju inte i heller så att man öppnar kontor där bara för nån enskild person, för det löser man ju ganska lätt med det korta avståndet och dom bra kommunikationerna. Nej det är nog snarare som så att det här med finger avkänning har blivit så stort och kommer verkligen slå igenom. Alla andra bolag världen över som sysslar med sådana lösningar har nog vid det här laget fått eld i baken och utvecklar för fullt för att få vara med när Appel, Samsung, LG, Huawei och Sony med flera har satt standarden. Så det här är bara en bekräftelse på att nu är det stort och Fingerprint Cards vill ligga långt före och behöver utöka sin utvecklings kapacitet. Det finns ju så många andra applikationer där finger sensorer kommer att användas. Sen är det ju inte så dumt att bo granne med Sony och Huawei. Även ST Ericsson finns ju där och även Precise Biometric vad det kan kan ha för betydelse. Det finns ju även flera små bolag som utvecklar mobiler och applikationer. Så det är ju ingen liten nyhet det här även om att när man tittar på kursen idag den 29 april så skulle man kunna tro det. Återigen det stora genomslaget håller på att hända framför ögonen på alla passiva investerare

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?