Post entry

Fingerprint Cards, bilder på världens första biometrisäkrade kreditkort..

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

De första bilderna av det första biometriskt säkrade kreditkortet i världen, finns nu tillgängliga (se länk nedan).

Den nu publicerade videon vidimerar ett stort teknologiskt genombrott som kan få stora positiva konsekvenser för ett mkt litet svenskt bolag, Fingerprint Cards. Marknaden har tidigare varit skeptisk till att detta överhuvudtaget varit tekniskt genomförbart men nu har vi faktum.

Bakgrund;

I samarbetet med det danska bolaget Cardlab, har FPC valts som ensam leverantör av den biometriska delen av den nya generationens kreditkort, där en lövtunn fingeravtrycksläsare integrerats i ett kreditkort tillsammans med en rad andra mkt spännande applikationer. Att FPC valts som partner har bl a sin förklaring i att de som enda bolag inom biometriföretag kunnat erbjuda en produkt som är tillräckligt strömsnål. Jag har tidigare påtalat i någon blogg om att kortet erbjuds för OEM produktion och vi ser nu ytterliggare aktivitet i den marknadsföringsprocess som förhoppningsvis kan resultera i att kortet på sikt tar plats som den nya generationens kreditkort. En rad applikationer finns integrerat i kortet som aktiveras via "snap on". Projektet har varit FPCs yttersta målsättning under hela dess livslängd och även om marknaden inte är villig att värdera bolagets framtidsutsikter p g a dåligt förtroende hos marknaden, ska man vara medveten om att bolaget i detta projekt fungerar som leverantör där ett licensavtal troligen kommer upprättas mellan parterna.

Slår det hela väl ut kommer FPC ha möjlighet att bli den största aktören på en mkt snabbväxande marknad. Vid investering i bolaget finns naturligtvis en rad andra hänsyn att ta, dessa tar jag upp i tidigare texter.

http://www.cardlab.com/Images/Biometric-Card.wmv

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?