Post entry

Firesteel Resources (FTR) släpper utlåtande gällande Nordic Mines AB

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

FTR open letter to Nordic Mines shareholders. Öppet brev till Nordic Mines aktieägare.

"Firesteel Resources har under de senaste veckorna fått många frågor angående den föreslagna affären mellan Nordic Mines Marknad och Firesteel. Dessutom har det skett en kampanj på sociala medier för att inte bara diskreditera den föreslagna affären utan också för att diskreditera Basil Botha och Michael Hepworth. Många av dessa inlägg är faktiskt felaktiga och vissa inlägg är faktiskt förolämpande.

Översikt

Tyvärr har NOMI inte lyckats gå vidare de senaste två åren och fem månaderna. Detta har kostat företaget betydande pengar och en förlust av aktieägarvärdet på cirka 97% beroende på vilket datum och aktiekursen som används. Företaget bränner över 200 000 euro per månad och det finns inga pengar att betala nuvarande fordringsägare och sammansättningsplan för borgenärer är olyckliga att de inte har betalats. Sammansättningsplanen är i default för 6 månader. Det är också viktigt att meddela att personalen är olycklig eftersom framtiden är osäker. Med andra ord är företaget i ett försiktigt läge med begränsade alternativ för att undvika en total förlust. Tyvärr finns det inga trevliga val för NOMI aktieägare, bara mindre obehagliga.

De nuvarande alternativen verkar vara:

1. Ett avtal med Firesteel där Firesteel investerar $ 20.000.000 och blir operatör. Enligt detta avtal behåller NOMI aktieägare 100% av NOMI;

2.( Pranay Pandas affärsplan) En tekniskt och ekonomiskt okunnig och osubstantierad, men högt utspädd strategi att dela mina och kvarn tillsammans med en frivillig avnotering från NASDAQ OMX;

3. Konkurs

Det bör också noteras att ett antal företag har tittat på detta projekt och har avböjt att gå vidare. Vi tror att det inte finns några andra motiverade erbjudanden på bordet för närvarande.

Detta öppna brev syftar till att svara på de vanligaste och relevanta frågorna och förtydliga en väg framåt för nordiska gruvaktieägare. Vi litar på att detta ger aktieägaren tillräckligt med information för att fatta ett välgrundat beslut."

Det finns några frågor för vilka det inte fanns några offentliga meddelanden. Det betyder att vi inte kan släppa den informationen just nu. Om frågor kvar bör du diskutera dem med NOMI-styrelsen."

I. Firesteel's affärsplan

a) Driva Laiva-gruvan som ett Joint Venture tillsammans med Nordic Mines AB (publ)

b) Anskaffa nödvändiga resurser och kompetens för att återstarta gruvan. Från start till full produktion påräknas 6 månader

c) Behov av medel uppskattas vara c:a CAD 20.000.000 

d) Stärka aktieägarvärden genom att driva en lönsam gruvverksamhet

e) Implementera bättre kostnadskontroll

f) Implementera bättre grade control vid brytningen för att höja guldhalten i malmen 

g) Optimera brytningsmetoder och återvinning i processen. Det omfattar omarbetad geologisk modell, bättre brytningsmetoder, förkrossning, förbättringar i anrikningsverket samt kvalificerad ledning av gruvan. Målsättning att fördubbla guldhalten till 1,8 gr/ton.

h) Påvisa dolda värden i en sen tidigare undervärderad tillgång

i) Öka brytvärda mineralreserver genom prospektering

j) Utveckla sig till en internationell aktör i mellanklass genom att förvärva andra tillgångar i andra säkra regioner

k) Firesteel har hittills lagt ner c:a CAD 3.000.000 i direkt ekonomiskt stöd och omfattande tekniska undersökningar vilket omfattar förstå geologi, utarbetande av operationell plan samt kontakter med bolagets kreditorer.

l) Firesteel kommer att äga 51% av tillgången Nordic Mines Marknad AB inledningsvis och senare 60%. Firesteel kommer att erbjuda aktieägarna att köpa deras resterande 40% andel av aktierna.

http://hugin.info/138647/R/2126726/812051.pdf

https://docs.wixstatic.com/ugd/802dd0_1071884f50fe43e1b3539c7e73a2a4e8.pdf

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?