Post entry

Börsveckan & Halvguden & Tretti & Formpipe

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Det verkar som att börsveckan har varit inne och läst halvgudens träffsäkra och färska analyser på Tretti och Formpipe. Både lade bakom sig en skaplig uppgång på 7 respektive 6 % idag under kraftiga volymer. Tretti omsatte t.e.x det mesta den gjort sedan listbytet till firsth north i december förra året om jag minns rätt, förutom 22-maj i år, då det var 150 tusen aktier drygt. Formpipe gjorde sin 5-6:e bästa dag volymmässigt i år. Detta endast tack vare en analys i börsveckan är det inte märkligt? Det har säkert debbaterats mycket förut men antagligen är det få av dem som köper/står för omsättningen som de facto har läst analysen, kanske 5-10% max eller vad tror ni?

Priset på en aktie ska ju reflektera all tillgänglig information och kommer det någon ny information så ska marknaden prissätta den omgående. När då 90-95 % driver en aktie på den här informationen från nyhetsbyrån Direkt (DI kopierar rakt av i princip), kan man ju undra vad som hända med den finansiella teorin;

"It-bolaget Formpipe fortsätter att övertyga och har en krockkudde mot lågkonjunkturen i form av en stor andel kunder inom offentlig sektor. Till den positiva bilden hör ett starkt kassaflöde och en god finansiell ställning. Rekommendationen blir köp.

Tretti.se får också köp. Bolaget har under året visat att det går att kombinera en prispressarprofil på nätet med god lönsamhet under lågkonjunktur. Trots en kursdubbling det senaste halvåret finns mer att hämta, enligt Börsveckan som rekommenderar köp."

Ovanstående är ju inga halsbrytande nyheter om än en bra sammanfattning av hur starka bolagen är förtillfället. Antagligen ingen firm-neglected effekt eller ngt mostvarande heller. Det hela verkar helt enkelt vara flockpsykologi när den är som bäst, alla vet att ett köprek ofta innebär just en 5-10% första dagen som ofta kan bli en fortsatt fin resa som t.ex. för Biogaia.

De närmaste dagarna får utvisa hur det blir för Formpipe och Tretti. Tretti stötte på kraftigt mostånd från stora aktörer medans Formpipe verkade studsa förbi 15 kr ganska lätt.

Den finansiella teorin gäller nog bara i böckerna.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?