Post entry

Getupdated - Tankar inför NE

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Getupdated genomför just nu en NE för att kunna betala de tillägsköpeskillignar som har uppkommit efter fjolårets aggressiva förvärvstakt. Tanken var initialt att detta skulle finansieras med pengar från försäljningen av affärsområdet webhosting (Crystone), men man har ännu ej hittat den rätta köparen och jag gissar att bankerna har blivit hårdare under den snaste tidens kreditoro, vilket har tvingat fram et bättre likviditet. Det är beklagligt för tidigare aktieägare att man tvingas ta till en så pass låg NE kurs som 10 kr, men det stressiga läget och utförsäljningarna av INT har lett fram till att detta blev den enda riktiga lösnignen. För oss som har avakatat köp blir det istället, i mina ögon, ett gyllene köpläge.

Visst är belåningen just nu i högsta laget, men hur skall man växa utan att få in pengar i finansieringsverksamheten? Det finns tre sätt; använda gamla vinster, låna pengar eller ta in pengar via NE. Tror man på de förvärv GIM har gjort finns det inte något konstigt i dagens skuldsättningsgrad, men visst medför det en stor press på ledning och en ofrånkommlig risk, om något förvärv skulle vara helt fel.

Trots dagens höga räntor, vilka jag tror kommer att sänkas en aning framgent, så kommer man troligtvs att klara en vinst per aktie på 2 kr detta år, och det efter att ha man betalat alla räntekostnader. De pengar som tas in nu,kommer gott och väl att räcka för att betala kommande tilläggsköpeskillingar. Dessutom tror jag att en försäljning av Crystone kommer att komma till stånd i år vilket kommer att ge ytterligare uppskattningsvis 40-60 miljoner i kassan.

Jag har tvekat länge men bestämde mig idag för att ta in ett knippe aktier på 10,5-10,6 och jag kommer dessutom att teckna nya aktier på 10 kr. Emissionen är säkrad vilket känns tryggt, men pga. den låga NE kursen så jag tror att man kommer att lyckas ta in alla pengar utan en knuff i ryggen av Erik Penser

Bifogar även en kort snutt av en mycket välskriven analys i Börsveckan:

En av mina favoritanalytiker skriver: På en aktiekurs runt 13 kronor ser Getupdated ut som en potentiell dubblare. Aktien har fallit runt 70 procent på ett år samtidigt som bolaget egentligen ser intressantare ut idag. Vi bedömer uppsidan som avsevärt större än nedsidan i det här fallet och sätter utan tvekan ett köp för den aktive investeraren som håller ett öga på hur integreringen av förvärven fortskrider samt är beredd på att skjuta till pengar i en eventuell nyemission. PATRICK BERGSTRÖM patrick.bergstrom@borsveckan.se

Ett spännande case som kan bli mycket lönsamt på både kort och lång sikt med lite vind i segeln.

Mvh Pechan

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?