Post entry

Guld Invest AB - Seriöst bolag eller?

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

När jag snabbt hade ögnat igenom Guld Invest's senaste kvartalsrapport så gjorde jag ett ett impulsköp av aktien. På kvällen gjordes en lite grundligare research i tron om att ett bolag med så pass låg värdering måste vara en vinnare.

Efter 10 minuters surfande på Guld Invest-hemsida och deras dotterbolags hemsidor så hade jag läst allt som fanns att läsa. Det var inte mycket och jag kan tänka mig att man lär sig mer av att läsa blondinbellas blogg.

Så vad som såg ut som en blivande mångdubblare förvandlades i mina ögon snabbt till något som gav en mycket obehaglig känsla. Förhoppningsvis så kommer folk att överbevisa mig om att Guld Invest faktiskt är ett spännande bolag men jag är tveksam.

Vad har bolaget tex planerat för att växa i framtiden? Jo, de ska sätta ihop en hemsida med massa information om guld och guldprisets utveckling. Borde de inte börja med att göra färdig sin egen hemsida först? Och hur stor vinstpotential finns det i en svensk hemsida om guld? Fast den kommer säkert att verka som skyltfönster åt deras dotterbolag och det kan ju vara en bra idé.

Nu till de frågetecken som fick mig att omedelbart sälja mina aktier:

1. Varför finns det inte någon besöksadress på GuldInvest.se eller på någon av deras dotterbolags hemsidor? De är ju trots allt ett börsnoterat bolag.

2. Om man kollar upp bolaget så ser man att de har sin kontaktadress i Örebro. Hur rimmar det ihop med att Guld Invest efter konkursen av Viktor Jansson skrivt att man nu har en smidigare organisation tack vare att hela bolaget nu är lokaliserat i Stockholm?

3. Vad har ledningen för kompetens, utbildning, erfarenheter? Detta är en mycket viktig punkt för mig när jag gör min analys om ett bolag är köpvärt.

4. Varför skriver Gud Invest inte i rapporterna om hur mycket vardera dotterbolag har omsatt och deras resultat som alla andra vettiga bolag gör?

OBS: Detta blogginlägg kan innehålla vissa faktafel.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?