Post entry

Håll ett öga på Zenergy: Wallenstam, Erik Selin m fl och m m

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Zenergy verkar få sitt stora genombrott denna höst. Spännande.

Erik Selin (googla honom) går in stort i Zenergy och säger till DI att det kommer mer och att detta bara är början på hans resa i Zenergy.

Nyheten om samarbetet med Erik Selin (bild) är värt att följa och kanske investera i. Wallenstam-nyheten veckorna innan likaså. Fler tunga samarbeten har signalerats i vårens prospekt vid emissionen. Skanska t ex.

Zenergy har tecknat avtal med Wallenstam gällande försäljning av 91 ZIP-Bostäder

När fastighetsbolaget Wallenstam AB undersökte möjligheten att kostnadseffektivt erbjuda Mölndals Stad ett stort antal bostäder i modulformat liksom för egen räkning valde Wallenstam att inleda förhandlingar med Zenergy kring köp, leverans och etablering av modulbostäder av typ Zenergy ZIP-Bostäder med modulär arkitektur.

Produktionen beräknas påbörjas under augusti och leveranserna beräknas kunna påbörjas under november och skall stå fullt färdiga under februari 2018. Bostäderna som Zenergy levererar består av såväl enrummare som tvårummare och är fördelade på 5 husgrupper.

Zenergy har utvecklat smarta och högkvalitativa fullt tillgänglighetsanpassade bostäder tillsammans med arkitekter, byggnadsingenjörer och designers.

Byggnaderna Zenergy uppför är energieffektiva och brandsäkra. Zenergy bygger industriellt i modulär arkitektur, allt färdigställs direkt i fabrik.

I Göteborg är Wallenstam en av stadens större fastighetsaktörer.

Wallenstam är ett utvecklande fastighetsbolag som förvaltar, bygger och utvecklar fastigheter för ett hållbart boende och företagande i Göteborg, Stockholm och Uppsala.

Zenergy har undertecknat ett femårigt ramavtal med K-Fastigheter gällande delägarskap liksom köp av 750 ZIP-Bostäder

Zenergy har undertecknat ett ramavtal med K-Fastigheters moderbolag Karlsson Equity Holding AB som ägs av Jacob Karlsson och Erik Selin gällande delägarskap i Zenergy AB liksom beställningar av Zenergy ZIP-Bostäder till ett värde om ca 700 Milj. SEK.

Ramavtalet med Karlsson Equity Holding AB avser ett långsiktigt samarbete och beställning av Zenergy ZIP-Bostäder innefattande totalt ca 750 lägenheter under en femårsperiod till ett totalt beräknat försäljningsvärde om ca 700 MSEK.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?