Post entry

Genombrott nära för Hansa?

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Jag tänkte börja med en rolig grej här på bloggen för er läsare! Varje månad kommer jag ha hitta en kryddig aktie som jag kommer köpa! Så hoppas jag givetvis på intressanta diskussioner!

Hej kära aktiebloggläsare!
God jul på er och hoppas ni har haft ett bra börsår.

Jag ska försöka hinna skriva lite i bloggen nu innan jul. Ni som läser min blogg sedan tidigare vet att jag gillar att jobba efter system. Trots det är det ändå kul att krydda portföljen med lite aktier som är osidosatta. Jag kommer därför börja med en liten rolig grej som jag kommer kalla för månadens aktie här på bloggen! De aktier som jag väljer kommer jag lägga upp i min "portfölj" här på RedEye så får vi helt enkelt se hur det går för dem! Det ska vara kul att spara också!
Decemberaktien är Hansa Medical. Ja, efter mycket letande hittade jag ett bolag som jag tror i dagsläget kvalificerar sig till månadens aktie. Hansa Medical är ett litet bolag med ett fåtal anställda forskare och de har utvecklat ett sätt att upptäcka svår sepsis tidigt.

Det detta bolag gör är att utveckla ett enkelt sätt att mäta och kontrollera om en människa har svår sepsis. För er som vill veta mer om sepsis så har wikipedia bra information. http://sv.wikipedia.org/wiki/Sepsis

News Medical skriver: Sepsis är dess höga dödlighet, en ledande orsak till död. I utvecklingsländerna, sepsis svarar för 60-70% av dödsfall per år. Det dödar nya över 6 miljoner-borns och barn varje år och det finns över 100 000 fall av moderns sepsis. Varje timme cirka 36 människor dör av sepsis och över 1.16 miljoner människor drabbas årligen i USA.
http://www.news-medical.net/health/What-is-Sepsis-(Swedish).aspx

Med andra ord är det oerhört mycket mer vanligt att människor dör av sepsis än vad man kan tro. Varför är Hansa Medical intressant just nu? Jo, det är nämligen så att svår sepsis är knepig att diagnostisera till en början på grund av att symptomen är så vanliga, bland annat yrsel, illamående, frossa mm. Det är ganska vanligt att läkare upptäcker sepsis för sent.

Hansa Medical har de senaste åren utvecklat en "marker" (HMD-301) som tillåter läkare att se om det är svår sepsis omgående. Det räcker med att man tar blod av patienten. I flera år har Hansa utvecklat den här sättet att diagnostisera och nu innan slutet på 2012 ska det mesta vara klart inför en lansering. Mer information kan ni få om ni klickar på länken längst ned av VD:n.

3 miljoner analyser per år.
Marknadsuppskattningen är 1 miljard SEK.
Axis-Sheild är det stora bolaget som kommer gå in och lansera Hansas produkt och av dessa kommer betydande royalties gå till Hansa. Mer info av Axis-Sheild går även att hitta på http://www.heparinbindingprotein.com/.

Det ser med andra ord väldigt ljust ut för det lilla företaget och med tanke på att aktien är billig står vi inför ett lyft nu om allt går enligt planerna.
För mer information finns en film med VD:s egna ord över framtiden.
http://financialhearings.nu/120928/hansamedical/

Vi får hoppas på det bästa men glöm inte att aktier är aktier. Inget är därmed säkert så se till att ha god och sund investeringsfilosofi. God Jul & Gott Nytt År!

cyno cyno Member since Jan 13 2012

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?