Post entry

Hoylu ingår unikt partneravtal med marknadsledande ATEA som i sin tur har unikt avtal med APPLE, Microsoft mfl techjättar

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

ATEA är ledande i norden inom IT infrastrukturlösningar. De är unika på flera sätt då de har avtal med flera av de globala nätjättar som finns globalt. Stora IT uppdrag går till ATEA som har en omsättning på ca 35 miljarder sek. Av hundratals noterade techbolag inom olika kategorier finns endast ett annat som har avtal med ATEA. Vad innebär det att ingå avtal med ATEA?

ATEA är ett världsledande IT infrastruktur bolag. De levererar hela IT system till myndigheter, skolor och näringsliv.

"Atea finns i sju länder i Norden och Baltikum, har ca 6 900 medarbetare, marknadsledare i Norden och Baltikum och är den näst största it-infrastrukturleverantören i Europa. Koncernen hade en omsättning på drygt 31,2 miljarder norska kronor 2016 och är noterad på Oslo Börs."

https://www.atea.se/om-atea/

På börsen bland hundratals olika techbolag inom olika kategorier hittar jag inga andra bolag förutom FRISQ som har avtal med ATEA.

Att ingå partneravtal och återförsäljningsavtal får enbart en exklusiv liten mängd bolag göra som har något alldeles extra.

Precis som jag konstaterade i min förra blogg att Hoylu har en unik teknik inom AR, har också ATEA konstaterat det efter en period av tester och utvärdering. Som världsledande experter och dominerande i norden på IT infrastruktur borde ATEA mycket väl ha koll på vad de håller på med.

Endast ett noterat företag hittar jag som har ett avtal med ATEA det är FRISQ som sysslar med mobilhälsa.

https://www.avanza.se/placera/pressmeddelanden/2017/10/24/frisq-frisq-och-atea-inleder-samarbete.html

"Atea och FRISQ har beslutat att teckna ett samarbetsavtal kring marknadsföring, försäljning och distribution av FRISQ Care med kringliggande tjänster. Samarbetet innebär att man kommer att kunna tillhandahålla både mjukvara, hårdvara och stödjande tjänster (t ex Mobile Device Management och säkerhetstjänster) i den mån vårdgivaren så önskar. Genom samarbetsavtalet kommer FRISQ Care kunna levereras förinstallerad och färdigkonfigurerad på hårdvara (till exempel på en iPad).

"Atea är idag största leverantör av it-infrastruktur i Norden och Baltikum. I Sverige har Atea avtal med nästan alla landsting och kommuner för mjukvara, hårdvara och tjänster. Bolaget omsätter över 12 miljarder kronor i Sverige."

Atea är också Sveriges enda Apple Authorised Enterprise Reseller och erbjuder tjänster för alla Apples produkter inklusive livscykelhantering, finansiering, säkerhet, support, och teknisk kunskap för driftsättning."

FRISQ värderas ca 1000% högre än HOYLU de har även ca 0 kr intäkter jämfört med Hoylus ca 25-30 miljoner i år.

ATEA är Sveriges enda kvalificerade Apple återförsäljare. Vilket är stort för ATEA.

ATEA har även strategiska avtal med förutom APPLE även Citrix, Cisco, DELL, IBM, Hewlett Packard, Lenovo, Microsoft och

"Vi har även ett nära samarbete med bland andra; Adobe, Asus, Axis, Canon, Check Point, Contour design, Dell, F-secure, F5, Fujitsu, Igel, Intel, Jabra, Kyocera, Logitech, Nashuatec, Nec, NetApp, Netsmart, Nuance, Nvidia, Oracle, Panasonic, Philips, Plantronics, Quantum, Red Hat, Riverbed, Samsung, Sony, Symantec, Targus, Toshiba och Veritas."

https://www.atea.se/om-atea/partnerskap/

ATEA samarbetar uteslutande med världens TECH giganter och bara det bästa på Stockholmsbörsen.

Hoylu ingick partner och återförsäljaravtal med ATEA i måndags.

"Malmö den 27 november 2017-Hoylu, ett ledande företag inom samarbetslösningar för företag, meddelade idag att dem skrivit under ett partner och återförsäljaravtal med Atea Sverige,en ledande IT-infrastruktursintegratör för företag och offentligsektor i Europa. De två företagen kommer att arbeta tillsammans för att ta fram nästa generations teknik och ideationslösningar till företag i hela Europa med tonvikt på samarbete och digital transformation. Atea har cirka 6 900 anställda över hela världen och mer än 4000 konsulter på 86 kontor i sju länder, inklusive Norge, Sverige, Danmark, Finland, Litauen, Lettland och Estland.'

https://www.avanza.se/placera/pressmeddelanden/2017/11/27/hoylu-hoylu-ab-hoylu-och-atea-sverige-skriver-under-partner-och-aterforsaljaravtal.html

Det innebär att Hoylu tillhör en liten men väldigt exklusiv grupp bolag som fått ett enormt erkännande att kunna leverera det bästa.

Jag har tidigare rekat att HOYLU kan mycket väl rusa enormt. FRISQ värderas till drygt en halv miljard till stor del tack vare sitt avtal med ATEA. Varför ska Hoylu då värderas väsentligt lägre när de har typ exakt samma avtal. Dessutom ett produktutvecklingsavtal med ATEA.

Ibland är marknaden dum och det anser jag den vara helt klart i Hoylus värdering. Vi har techbolag som inte levererar alls i den omfattningen som Hoylu och som har väsentligt mindre omsättning. När de får ett litet återförsäljaravtal i NyaZealand flyger aktien iväg.

När Hoylu ingår avtal med ATEA går kursen upp 6 %.

Min slutsats är att Hoylu är ett av marknadens mest felvärderade bolag och uppsidan är fortfarande enorm. Möjligen är det en BIMObject-liknande resa aktiens värdering står inför.

Kvalite ska värderas högt och givetvis bevisas det i Hoylu - ATEA.

Mot 28 kr i första hand.

Läs analys och intervju med STEIN om avtalet med ATEA-HOYLU.

https://analystgroup.se/analytikerkommentar-pa-pm-hoylu-och-atea-sverige-ingar-partner-och-aterforsaljaravtal/

/Bjänn

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?