Post entry

Historien om HQ har tagit sitt slut.

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

HQ:S historia är nu slut.

Det svider nog en hel del för både aktieägarna och kunderna inom HQ nu. Hagströmer och Qviberg är ett minne blott nu. Har själv varit kund hos den firman men flyttat sedan 3 år tillbaka till Nordnet. Det känns skönt att inte behöva oroa sig. Nu är det slut slut. Trading avdelningen misslyckades totalt. FI har dragit all tillstånd från bolaget. FI ville nog inte göra en cirkus som det blev av Carnegie. Huvudägarna och dem som har mer än vad bankgarantin ger är dem som åker på största smällen. Även dem småsparare som ägde aktie har fått en storsmäll. Tänk dem som är belånade aj aj aj det svider. Ni som har HQ fonder lugn i stormen för även om dem kan skadas så finns dem kvar då dem går under Öresunds portfölj och inte under HQ Bank. Spännande att se om Haqströmer och Qviberg försöker igen eller om dem har avslutat kapitlet bankverksamhet. Anställda får sluta nu. Några har säkert kontakter någon annan stans men inte alla skulle jag tro. Finns nog rävar som gå i pension eller förtid. Tycker synd om dem också men vad skall man göra? Kan inte göra mycket via internet.

Carnegie med Insiderrykten lever HQ som en dålig trader försvann. Instutioner som Fannie May, Freddie Morgan Stanley och försäkringsbolag som AIG fick stöd.

Avslut: Vem är vinnare på detta? Visst dem kunder som får tillbaka allt dem har satsat och kan gå till nästa bank. Nu har Mats O och Mats Q fått smäll lite komiskt kan man fråga sig vilken Mats som blir tredje gången gillt.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?