Post entry

Hur länge varar börsfesten?

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Siffrorna pekar åt fel håll och det närmar sig troligtvis... Verkligheten bevisar samtidigt att siffrorna har rätt, det går åt fel håll på de flesta håll för tillfället

Senaste dagarna har det varit mycket negativt som kommit fram vilket tyder ännu mer på att det går utför för tillfället, samtidigt som aktiekurserna med bankerna i topp fortsätter stiga. Det vill säga, ballongen sväller fortfarande... Sammanfattning på vad som hänt senaste tiden?

1: En enorm propaganda pågått i stockholmsförorter(som sedan spridit sig) vilket kommer kosta mycket att få rätt på, både för återuppbyggnad och sanering. Detta skapar stor oro och fortsätter problemen kommer det bli kaos med tiden...
2: Northland är snart klar för graven, detta betyder att förluster som iofs har varit väldigt väntade en lång tid kommer vara faktum för lånegivare, småsparare samt alla företag som har stora fodringar för northland.
3: Sommarfestivalerna visar på att folk har det svårt, Siestafestivalen som varit stor nere i södra delen av landet meddelade att de ställde in årets festival, nu kom även peace and love med beskedet att de går i konkurs.
4: Samtidigt fortsätter bankerna mjölka ur det sista lilla som går från alla sidor(utlåningsmarginaler fortsätter öka)
5: För tillfället är 45% av industriföretagen missnöjda med sin orderstock, detta ökar risken for fortsatta uppsägningar kraftigt.
6: Arbetslösheten fortsätter stiga
7: Producentpriserna sjunker och det mest troliga är att vi har eller kommer ha deflation inom en väldigt kort tidsperiod...

Frågan är när det sticks hål på bubblan, USA och Japan skapade lite osäkerhet förra veckan med ett stort ras som varade runt 24 timmar för att sedan stabilisera sig och nu snart är OMX uppe på samma nivå som innan detta skedde. och bankerna leder uppgången.
Troligtvis kommer hela börsen förr eller senare gå på en nit och då kommer det gå snabbt, som tidigare så är den branschen jag varnar mest för bankerna, hög värdering, marginaler som Inte kommer kunna hållas(Det trycks på från alla håll angående marginalerna), samt att kreditförlusterna kommer stiga markant enligt min bedömning(Svårt att betala bolån när man är utan jobb, samt konkurserna ökar vilket leder till att långivarna står med svartepetter...). Det är även här de varit påtagliga insiderförsäljningar senaste tiden...

Samtidigt antar jag att den vanligaste investeringstrategin är att följa trenden, och det har fungerat bra hittils, frågan är hur länge?

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?