Post entry

IBS - portföjtävlingsfynd

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

AnvändareTillgångarUtveckling1.****Oebehm****594 125,77****+18.83%****2.****fundament****571 782,45****+14.36%****3.****Putaa****571 123,10****+14.22%****Signaturen Oebehm, gick "all in" i portföljtävlingen den 10/10 och köpte då bland annat IBS. Med en kursuppgång på hela 84 procent sedan dess ,är aktien svårslagen.

Övriga aktier i Oebehm's aktieportfölj är Volvo, Scania och IFS. De har gett hyffsad avkastning, men det är IBS som är portföljens stjärna.

Den turbulenta börsmarknaden har skakat om i ledningslistan, och flera nytillkomna i portföljtävlingen har dragit nytta av att behålla sitt lugn, och hoppa på när kurserna var som mest nedtryckta. I det läget satt vi andra, som redan tidigt valt aktier, illa till.

Ovanstående bekräftar den gamla visdomen att det gäller att köpa på botten, och sedan vara fullinvesterad när lyftet kommer. Lätt sagt, och helt begripligt, men inte så enkelt i verkligheten.

Ett skäl till att man går in för tidigt är bristande tålamod. Ett annat att man inte vill missa någon oväntad börshändelse. Mer än en har känt snopenheten när aktier lyfter utan att de hunnit köpa.

Oebehm har mer än fyra procents ledning, när detta skrivs. Bra tajmat!

----

Tvåan Fundament har en betydligt mer differetierad tävlingsportfölj. Den har gett en jämn och fin avkastning, och toppaktierna heter: Tricorona, Jeeves och Black Earth Farming. Uppgångarna ligger på 28 procent för den förstnämnda och ca 15 procent för de två andra. Samtliga fem ligger ordentlig på plus. Även här var det fråga om "all in" den 10-10.

Fundament är certifierad aktieanalytiker på Redeye.

-----

Trean Putaa ligger för närvarande likvid. Omsättningen i portföljen har varit omfattande sedan han precis som de två ovan nämnda gick in och satsade brett, den tionde Oktober. Hela 26 köp och säljaffärer. PA Resources är bästa vinstaffären, så långt.

-----

Tre olika strategier, med ett gemensamt: De satsade allt den tionde Oktober.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?