Post entry

IDEX ASA Biometri, System-On-Card

Med denna produkt demonstration har IDEX nu tre partners i det smarta kortet som har utvecklat prototyper inbäddning SmartFinger Film

http://www.idex.no

IDEX PRESENTERAR nya biometriska KORT

IDEX visa en ny biometrisk kort med IDEX Smart Film fingeravtryckssensor teknik på Cartes Nordamerika.

IDEX ASA har idag visat ett nytt biometrisk verifiering kort som innehåller SmartFinger ®-sensor Film fingeravtryck. Den nya IDEX drivna biometriskt kort som utvecklats av partner Embedx Corporation och kallas BioMatrix (TM). IDEX och Embedx ingått ett strategiskt partnerskap i oktober 2011 och har arbetat nära under de senaste 6 månaderna för att få tekniken demonstration på IDEX stå på Cartes Nordamerika mässa och konferens den här veckan. Embedx "Biomatrix verifikationskort syftar till bank datacenter och kontrollerad tillgång till universitetets sovsalar och student aktivitetscenter.

"Embedx har utvecklat tre biometriska plattformar under de senaste 40 månaderna och IDEX SmartFinger Film lösningen har visat sig vara den mest flexibla och dynamiska", säger John Gregory CTO Embedx Corporation.

Bild på prototypen kort (PDF): Kort Embedx

PARTNER MOMENTUM

Med denna produkt demonstration har IDEX nu tre partners i det smarta kortet som har utvecklat prototyper inbäddning SmartFinger Film teknik.

"Den starka efterfrågan för användare säkerhet inom ID, passerkontroll, e-handel och marknader för finansiella tjänster start, som framgår av det faktum att en annan av våra partners presenterar en fungerande kort med inbäddade Smarta Fingerprint biometriska system. Vi är uppmuntrade av partner fart och den ökade intresse för vår fingeravtrycksteknik emot ", säger Ralph W. Bernstein, vd för IDEX, och nämnde att de sista tolv månaderna har antalet partnerföretag har tredubblats till mer än tio.

SYSTEM-On-Card garantera integriteten

IDEX visade för första gången lösenordet kort med IDEX SmartFinger Rörelsesensor inbyggd i december 2010. I november 2011 lanserade kort Tech ISO-kompatibel biometriska pinkeye ®-kort. Idag Embedx visade sina kort Biomatrix kontroll.

Alla tre prototyper kort är system-on-Card-lösningar som inkluderar ultra-tunn Smart Fingerprint Sensor och Film och en mikroprocessor för att köra de biometriska algoritmer. Ett sådant system-on-Card strategi skyddar användarens integritet. De biometriska data för användaren lagras på ett säkert inne i smarta kort och biometriska data aldrig överförs från kortet.

Demonstrationsenheter FÖR BILAR CARTER NORDAMERIKA

Vid Cartes Nordamerika IDEX kommer också att visa SIC Biometrics roman säkerhetslösning FID ® (Fingerprint Identification Device) för Apple iPhone och Smart Finger Secure Processor programvara (SSP) och den nya Smart Finger Evaluation Kit.

"Cartes Nordamerika är den största industrin mässa för Nordamerika, där beslutsfattare och nyckelpersoner leverantörer i Smart Security branschen möts", förklarar Bernstein.

Presskontakt IDEX ASA:

Ralph W. Bernstein, VD, +47 9305 9303, ralph.bernstein @ idex.no

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?