Post entry

Idogen senaste prekliniska resultat vs Toleranzia

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Idogen presenterar idag proof of concept studie på humana celler i provrör. Bolaget kallar det en stor framgång. Men hur stor framgång är det fundamentalt jämfört med Toleranzia exempelvis?

Idogen presenterade detta resultat idag.

https://www.avanza.se/placera/telegram/2016/09/12/idogen-idogen-gor-genombrott-genom-proof-of-concept-studie.html

"”Att vi lyckats ta fram humana tolerogena dendritiska celler är en stor framgång för oss. Vi har tidigare visat proof-of-concept i en djurmodell – nu har vi tagit nästa kliv och visat proof-of-concept i provrörsförsök med celler från människa. Detta framsteg är en viktig milstolpe och innebär att bolaget tagit ett avgörande steg närmare en behandling för svårt blödarsjuka patienter som drabbats av immunreaktion mot sin livsviktiga faktor VIII”, kommenterar vd Lars Hedbys.

"

Idogens aktie var upp 30 % initalt och värderades därmed till 143 miljon exklusive TO vilket gör värderingen iklusive TO till 160 milj kronor ungefär.

Toleranzia som jobbar med en väldigt liknande teknik. De har med väldigt stor sannolikhet redan gjort denna studie med humanceller i provrör och fått sin egen proof of concept innan bolaget börsnoterades.

Toleranzia värderas till hälten ungefär av Idogen till ett börsvärde av 79 miljoner. Toleranzia har en betydligt större kassa och ska in i klinik tidigare.

Dessutom har Toleranzia redan erhållit resultat från kliniska studier redan.

https://www.avanza.se/placera/pressmeddelanden/2016/08/12/toleranzia-ab-toleranzia-ab-rapporterar-positiva-resultat-fran-en-studie-pa-humana-celler.html

"Toleranzia har under det senaste halvåret bedrivit ett kartläggningsarbete och undersökt MG-patienter för att få en uppfattning om förmågan att reagera på olika peptider i patientgruppen. Totalt deltog 21 personer i studien, varav 8 friska frivilliga ingick i en kontrollgrupp. Resultaten av studien visar att när celler från MG-patienter testades reagerade 10 av dessa på någon av de 6 olika peptiderna från AchR medan ingen av de 8 friska kontrollpersonerna reagerade på någon av peptiderna. Majoriteten (60 %) av MG-patienterna reagerade på den peptid som ingår i Toleranzias läkemedelskandidat och hela 75 % av MG-patienterna reagerade på flera av de testade peptiderna. Resultaten av studien bekräftar således Toleranzias val av peptid och ger lovande stöd för utvecklingen av bolagets läkemedelskandidat.

"

Toleranzia värderas efter dessa initiala kliniska studie på 21 olika personer till 80 miljoner.

Idogen värderas alltså dubbelt så mycket som Toleranzia trots Toleranzia har kommit betydligt längre. Samt utfört redan "proof of concept" i provrör redan för längesedan.

Detta visar att enligt min bedömning Idogen är övervärderat jämfört med Toleranzia.

Idogens värdering är en effekt av en subjektiv värdering av traders och kortsiktiga sparare som inte har särskilt bra koll på andra aktiers relativvärdering. Eller fundamentan i Toleranzia vs Idogen.

Det mest rimliga borde väl vara att Toleranzia och Idogen bytte plats värderingsmässigt. Att det också är en hel del luft i dagens börsvärde för Idogen.

Min rek är härmed SÄLJ Idogen och köp Toleranzia det finns inget argument att IDogen ska värderas 100% högre.

Dessutom tycker jag dagens PM i Idogen inte var särskilt märkvärdig det rör sig om tidigare studier innan man testar på människor. Vilket Toleranzia redan har goda resultat ifrån.

Förutom det rekar SVD börsplus Toleranzia.

https://www.avanza.se/placera/pressmeddelanden/2016/08/19/toleranzia-ab-svd-borsplus-publicerar-analys-av-toleranzia.html

Sälj Idogen och köp Toleranzia marknaden har totalt felvärderat dessa två aktier!

/Bjaen

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?