Post entry

Imint, stabila framtidutsikter

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Efter många år med minusresultat går Imint nu mot svarta siffror. Men känner marknaden till detta? Mitt svar är Nej. På grund av omfattande sekretessavtal kan inte Imint gå ut med de telefoner man återfinner Imints mjukvara i.

Techbolaget från Uppsala verkar på marknaden för Android-telefoner där det årligen säljs 1,3 miljarder telefoner. Bolaget har i dagsläget två produkter för videofunktionalitet man säljer mot denna gigantiska marknad. Under loppet av lite drygt 1,5 år har man tagit kunder som motsvarar 20% av denna marknad.

Potentialen är hissnande men marknaden har varit något avvaktande efter förra vårens kursrusningar men nu börjar det vända. Efter röda siffror i hela bolagets historia så tyder mycket på att vändningen kommer presenteras den 24 November.

Bolaget levererar i dagsläget två produkter, videostabilisering och en mjukvara där användaren av telefonen slipper sköta zoomningen själv. Imints algoritmer låser istället på utvalt objekt och telefonen sköter sedan resten av jobbet utan att skakningar uppstår till följd av rörelser som är vanligt när man zoomar manuellt. Denna produkt är Imint i dagsläget ensamma om och den debuterade nu under sommaren i telefoner på marknaden.

Imint har ett skapligt momentum just nu. Bland bolagets mindre kunder återfinns BQ & Wiko Mobile. Större varumärken man samarbetar med är Huawei, Vivo och Sharp. Tillsammans säljer dessa aktörer runt 250 miljoner mobiler årligen. Dessutom har man i somras skrivit utvecklingsavtal med ytterligare ett större teknikbolag som ännu inte namngivitis.

Bolagets produkter har tagits emot väl av marknaden. Aktien har dock inte följt bolagets utveckling och det finns troligtvis ganska stora kunskapsluckor på marknaden kring hur imint levererat under året. Den enda telefonen från Huawei som imint tillkännagivit är Mate 9 på grund av sekretessavtal man skrivit med Huawei. En mjukvaruanalys har gjorts på ett flertal Huaweitelefoner och Imints mjukvara har återfunnits i telefoner som under 12 månader kommer sälja i storleksordningen 40 miljoner. Vad betyder då detta för Imints nästa resultatrapport?

På länken nedan går jag igenom vad det får för konsekvenser för Q3-rapporten. I texten belägger jag det mesta av mina påståenden med källor. Eftersom Redeye inte stödjer fotnoter publicerar jag den fullständiga texten här:http://imintinvestors.com/article/20170929-imint-mot-svarta-siffror/

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?