Post entry

Fem skäl att äga Insplorion

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Vill du investera i ett företag som har ett färdigt CE-märkt mätinstrument, som sålts till flertalet viktiga kunder runt om i Europa, Nordamerika och Asien? Som har ett globalt distributörsnätverk och flertalet etablerade industrisamarbeten med t.ex. Volvo Technology & Akzo Nobel? Då ger jag er fem anledningar till att investera...

1. Den globala utvecklingen inom nanoteknik sker mycket snabbt

Inom i stort sett all högteknologisk industri blir nanoteknik, att designa på molekylär nivå, allt viktigare. Nanoteknik används inom flera industrier med vitt skilda applikationsområden samt utvecklas i en mycket snabb takt. Under de närmaste decennierna kommer nanoteknik tillämpas på områden som för oss är okända idag. Redan nu används nanoteknik för att t.ex. utveckla bättre bildäck, effektivare solceller, mindre hårddiskar, förlänga målarfärgs hållbarhet och skapa effektivare UV-filter i solskyddskrämer. Insplorions instrumentkunder är denna växande grupp forskare inom universitet och industri som arbetar med att lösa globala problem med hjälp av nanoteknik. Insplorions teknik öppnar dessutom för nya användningsområden som tidigare inte funnits.

2. En patenterad sensorteknik med unika fördelar inom nanosektorn

Insplorions teknik grundar sig på drygt tio års forskning vid Chalmers tekniska högskola och gör det möjligt för forskare och industri att på ett helt nytt sätt se vad som händer på nanonivå, dessutom i realtid. Bolagets instrument kan användas på fast materia, vätska eller gas i mycket höga temperaturer. Insplorions instrument bidrar därför till att öppna för helt nya användningsområden inom en mängd discipliner såsom läkemedel, biomaterial, katalys, cleantech, life science, solceller, livsmedelsteknik och elektronik.

3. Etablerad försäljning av instrument med utbyggt distributörsnätverk

Bolaget har utvecklat ett kommersiellt CE-märkt mätinstrument som sålts till flera viktiga referenskunder i Europa, Nordamerika och Asien. Dessa instrument används på daglig basis för att lösa problem såsom att få en mer kontrollerad upptagning av läkemedel i kroppens celler, minskad miljöpåverkan av koldioxid och effektivare solceller. Existerande kunder ger även ett kontinuerligt kassaflöde då de köper sensorer som förbrukningsvara.

Insplorion har ett etablerat distributörsnätverk som bearbetar marknader i Irland, Japan, Kina, Polen, Storbritannien och Sydkorea. Insplorion kommer att etablera fler distributörer under de kommande åren, främst i Nordamerika och Europa.

4. Licensaffär för sensorer med redan etablerade industrisamarbeten

Fördelar med Insplorions teknik är att den är robust, exakt och möjlig att miniatyrisera vilket gör att tekniken kan användas för att lösa mycket specifika mätproblem i industriella processer, såsom t.ex. mer effektiva fordonsbatterier, bättre läkemedel och miljövänligare katalysatorer i fordon. Bolaget har redan idag etablerade industrisamarbeten med t.ex. Volvo Technology AB. Bolagets ambition med dessa samarbeten är att nå en licensaffär där Insplorion erhåller royaltyintäkter för varje produkt där Bolagets teknik används. Då volymerna av slutprodukter där Insplorions teknik kan ingå är mycket stora kan därmed även stora intäkter genereras över tid.

5. Starkt team som framgångrikt utvecklat liknande affärskoncept förut

Insplorion har en mycket erfaren styrelse och ledning med bl.a. över 50 års erfarenhet av internationell instrumentförsäljning från bolag som Biolin Scientific, Medfield Diagnostics och Q-Sense. Bolagets grundargrupp från Chalmers är kvar i Bolaget, både operativt och som aktieägare. Huvudpersonen bakom Insplorions teknik, Bengt Kasemo, är en av Insplorions största aktieägare. Kasemo ligger även bakom tekniken som kommersialiserats i Q-Sense, ett bolag som utvecklar och säljer mätinstrument och som idag är inkorporerade i Biolin Scientific - ett av Ratos portföljbolag. Flera av Insplorions nyckelpersoner, däribland ordförande, VD och försäljningschef har flera års erfarenhet från att bygga upp en global försäljning av mätinstrument i just Q-Sense.

"Vill ni vara med på en liknande resa som vi gjorde i Medfield, då borde ni investera i Insplorion"

- Patrik Dahlqvist

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?