Post entry

Interfox - när tror ni det smäller?

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Alla parametrar pekar på att aktien är duktigt undervärderad. Pengar i kassan, identifierad värde på licensen och i slutskedet av förhandlingar med asiatiska spekulanter. När tror ni att värdet kommer att synas i kursvärdet?

Interfox är ett ungt oljebolag som äger Ellej- Igajskoje licensen i Tomsk/ Ryssland. Bolagets mål är att identifiera och förädla oljetillgångar och sedan sälja dem med högt pris/vinst. Bolaget har lyckats identifiera stora mängder olja/gas redan i första borrhålet och ansökte i veckan om registrering av 38 miljoner fat (5 miljoner ton) oljeekvivalenter (boe) under kategori C1 & C2, vilket utgör de högsta kategorierna av klassificering av utvinningsbara kolväten. Under rådande oljepris, betingar fyndigheterna ett värde på USD 1,5-2,0 per fat när de säljs i marken, dvs utan någon utbyggnad av produktion. Det är försäljning av reserver i marken som är Interfox Resources exitstrategi.

Bolaget meddelade i veckan att de är finansiellt sunt, har pengar i kassan och inga skulder och ser inte några problem med utgifter under de kommande 12 månaderna. En exit är planerad inom 12 månader.

De meddelar också att det har framgångar i förhandlingarna med två asiatiska partners för finansieringen av den nya brunnen till mycket bra villkor. Båda intressenterna är förmodligen tänkta köpare av licensen och genomför i detta nu en teknisk due diligence. När de är klara och går in i nästa fas kommer aktiekursen med stor sannolikhet att rusa rejält. För 1 år sedan redovisade RedEye en utförlig analys om bolaget med en kurs som ligger 500 % över dagens värde. Då utan registrerade reserver som de nu har meddelat faktiska tillgångar av. Nästa analys är troligtvis på väg ut och den lär bli en spännande läsning.

När tror ni att värdet reflekteras i kursen?

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?